Lounais-Häme

Yhdysvalloissa jo toinen CBS-pomo ahdistelusyytösten keskellä - jätti työnsä

New York
13.09.2018, 10:03

Ulkomaat

Yhdysvalloissa jo toinen CBS-televisiokanavan johtoon kuuluva mies jättää työnsä ahdistelusyytösten keskellä. Tutkivaa journalismia tekevän 60 Minutes -ohjelman tuottaja Jeff Fagerin on kerrottu paitsi käyttäytyneen sopimattomasti myös sallineen häirinnän mahdollistavan työkulttuurin.
CBS:n mukaan tuottajan lähtö ei suoraan liity mediassa esitettyihin syytöksiin, mutta hänen kerrotaan toimineen yhtiön periaatteiden vastaisesti.
CBS-kanavan johtaja Leslie Moonves jätti tehtävänsä alkuviikosta niin ikään ahdistelusyytösten vuoksi.
New York Timesin mukaan Fager sai potkut lähetettyään CBS:n toimittajalle Jericka Duncanille tekstiviestin, jossa uhkasi hänen uransa jatkoa. Duncan on selvitellyt Fageriin ja Moonvesiin liittyviä ahdisteluväitteitä.
– Ole varovainen. On ihmisiä, jotka ovat menettäneet työnsä yrittäessään haavoittaa minua. Jos laitat nämä valheelliset väittämät eteenpäin ilman niitä tukevaa taustatyötä, se on vakava ongelma, Duncan kertoo Fagerin kirjoittaneen.
Fager myönsi omassa lausunnossaan lähettäneensä ”tylyn” tekstiviestin ja vaatineensa toimittajalta reilua käsittelyä jutussa.

Sopimatonta koskettamista, kiusallisia tilanteita

New Yorker -lehti kertoi heinäkuun lopulla ensimmäistä kertaa CBS:n johtajan Moonvesin kohtaamista syytöksistä. Samassa yhteydessä se paljasti, että 19 nykyistä ja entistä työntekijää syytti Fagerin sallivan häirinnän työpaikalla.
Useiden amerikkalaisviestimien mukaan Fager olisi koskettanut työntekijöitä sopimattomalla tavalla, aiheuttanut kiusallisia tilanteita juhlissa ja lähennellyt humalassa nuorta työntekijää. Fager on kiistänyt väitteet.
CBS on aloittanut ensimmäisten Moonvesia koskevien syytösten jälkeen ulkopuolisen lakimiehen johtaman tutkinnan häirinnästä. Tutkinta ei ole vielä valmistunut.
CBS kertoi Moonvesin eroilmoituksen yhteydessä, että yhtiö lahjoittaa 20 miljoonaa dollaria tai enemmän organisaatioille, jotka tukevat naisten tasa-arvoa työpaikoilla.

https://www.nytimes.com/2018/09/12/business/media/jeff-fager-60-minutes-cbs.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage
https://www.cbsnews.com/news/fired-60-minutes-boss-jeff-fager-warned-cbs-news-reporter-there-are-people-whove-lost-their-jobs-trying-to-harm-me/

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti