Lounais-Häme

Yhdysvalloissa teinipojan kuoliaaksi ampunut poliisi sai 15 vuoden vankeusrangaistuksen

Yhdysvalloissa aseistamattoman afrikkalaisamerikkalaisen teinipojan ampunut entinen poliisi on tuomittu 15 vuodeksi vankilaan, kertoo uutiskanava CNN. Aiemmin kerrottiin entisen poliisin saaneen tuomion murhasta.

Syyttäjät vaativat 38-vuotiaalle poliisille jopa 60 vuoden rangaistusta. Puolustus vaati 20 vuoden tai alle 20 vuoden rangaistusta.

Paljon julkisuutta saanut tapaus tapahtui vuoden 2017 huhtikuussa Dallasissa, kun poliisit oli hälytetty juhliin, jossa alaikäisten epäiltiin nauttivan alkoholia. Juhlat olivat kuitenkin rauhalliset, ja poliisit olivat jopa vitsailleet paikallaolijoiden kanssa.

Tilanne muuttui kuitenkin dramaattisesti, kun läheiseltä parkkipaikalta alkoi kuulua laukauksia. Bileissä olleet juhlijat kuulivat laukaukset ja lähtivät juhlista autoilla.

Tuomittu poliisi meni omaan autoonsa ja haki sieltä virkakiväärinsä. Samaan aikaan hänen työparinsa pysäytti yhden juhlista lähtevän auton. Työpari vaati myös toista autoa pysähtymään, ja tuomittu poliisi ampui sitä kohti viisi laukausta. Yksi laukauksista osui etupenkillä istuneeseen teinipoikaan, ja hän kuoli.

Poliisi perusteli ampumistaan sillä, että auto ajoi hänen työpariaan kohti. Poliisin vartalokamerasta kuitenkin ilmenee, että auto ajoi työparista nimenomaan poispäin.

Puolustuksen mukaan tuomitun poliisin piti toimia tilanteessa nopeasti puolustaakseen työtoveriaan.

Teinipojan ampuminen on herättänyt huolta poliisin raakuudesta ja rasismista. Nyt tuomittu poliisi on jo toinen viranomainen Dallasissa tänä vuonna, joka on tuomittu murhasta liittyen siviilin kuolemaan.

Valamiehistö keskusteli tapauksesta 13 tuntia, ja kaksi valamiehistön jäsentä piti poliisia syyttömänä.

Yhdysvalloissa virkatehtävissä asetta käyttäneet poliisit saavat hyvin harvoin murhatuomion, kertoo kriminaalioikeuden professori Philip Stinson. Hänen mukaansa virkatehtävissä ollut poliisi voidaan tuomita murhasta vain, jos ampumiselle ei ole mitään järjellistä syytä.

https://edition.cnn.com/2018/08/29/us/texas-jordan-edwards-death-sentencing-phase/index.html

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti