Lounais-Häme

Yhdysvalloissa valkoista ylivaltaa kannattavien marssi jäi vastamielenosoitusta pienemmäksi

Washington
13.08.2018, 03:21

Ulkomaat

Valkoista ylivaltaa kannattavien mielenosoitus Yhdysvaltain Washingtonissa on jäänyt odotettua pienemmäksi. CNN:n mukaan mielenosoituksen järjestäjä Jason Kessler odotti paikalle satoja ihmisiä, mutta mieltä oli osoittamassa vain noin 20 ihmistä.
Valkoista ylivaltaa kannattavat marssivat Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa Charlottesvillen mielenosoitusten vuosipäivänä.
Kessler oli järjestämässä myös Charlottesvillessä mielenosoitusta vuosi sitten, jolloin mielenosoituksissa kuoli yksi ihminen, kun mies ajoi uusnatseja vastustanutta mielenosoitusta päin.
Kesslerin mukaan vähäinen osallistujamäärä tänä vuonna johtui kuljetukseen liittyvistä ongelmista.

”Me emme hyväksy kiihkoilua ja vihaa”

CNN:n mukaan vastamielenosoitukseen osallistui tänä vuonna noin 40 ihmistä. New York Timesin mukaan ryhmät oli erotettu toisistaan metalliaidoin ja paikalla oli kymmenittäin poliiseja estämässä väkivaltaisuuksia.
28-vuotias Kaitlin Moore osallistui vastamielenosoitukseen näyttääkseen, ettei ”tämä ole ok”.
– Me emme hyväksy kiihkoilua ja vihaa Yhdysvalloissa, hän sanoi CNN:lle.
Yksi vastamielenosoituksen järjestäjistä Kei Pritsker kertoi olevansa optimistinen, että tämän vuoden mielenosoitukset eivät päättyisi väkivaltaisuuksiin.

Trump ei heti tuominnut äärioikeistolaisten väkivaltaa

Vuosi sitten Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia kritisoitiin siitä, että hän ei heti Charlottesvillen tapahtumien jälkeen tuominnut yksiselitteisesti äärioikeistolaisten väkivaltaa. Presidentti tuomitsi alun perin väkivallan ”molemmilla puolilla” ja sanoi, että molemmilla puolilla oli ”hyvin hienoja ihmisiä”.
Lausunnon aiheuttaman kohun ja poliittisen painostuksen jälkeen Trump taipui lopulta tuomitsemaan äärioikeistolaisen väkivallan suoraan.
Vuosipäivänä Trump kirjoitti Twitterissä tuomitsevansa ”kaikenlaisen rasismin ja väkivallan”.
– Charlottesvillen mellakat johtivat järjettömään kuolemaan ja jakautumiseen. Meidän täytyy tulla yhteen kansakuntana. Rauha kaikille amerikkalaisille! Trump kirjoitti.

https://edition.cnn.com/2018/08/12/us/unite-the-right-charlottesville-anniversary/index.html
https://www.nytimes.com/2018/08/12/us/politics/charlottesville-va-protest-unite-the-right.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti