Lounais-Häme

Yhdysvalloissa yksi otettu kiinni pommikirjeiden lähettämiseen liittyen

New York
26.10.2018, 18:28

Ulkomaat

Yhdysvalloissa poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön, jonka epäillään liittyvän epäilyttävien pakettien lähettämiseen, kertoo oikeusministeriön tiedottaja Twitterissä.
Tällä viikolla on lähetetty kaikkiaan 12 epäilyttävää pakettia presidentti Donald Trumpin arvostelijoille. Joukossa ovat muun muassa entinen presidentti Barack Obama, näyttelijä Robert De Niro, miljardööri George Soros ja uutiskanava CNN.
Useiden yhdysvaltalaisten tiedotusvälineiden mukaan epäilty otettiin kiinni kuulusteluja varten Floridassa.

Jälleen epäilyttäviä paketteja

Yhdysvalloissa on jälleen lähetetty epäilyttäviä paketteja. Yhdestoista paketti oli osoitettu demokraattisenaattori CoryBookerille, kertoo liittovaltion poliisi FBI. Paketti löydettiin Floridassa.
Kahdestoista paketti oli puolestaan osoitettu Yhdysvaltain kansallisen tiedustelupalvelun entiselle johtajalle JamesClapperille, kertoo uutiskanava CNN. Clapper toimii CNN:n avustajana.
Ennen Bookeria samanlaisia epäilyttäviä paketteja on lähetetty yhdeksälle henkilölle ja CNN:lle. Paketteja on osoitettu muun muassa Hillary Clintonille ja Barack Obamalle.
Parhaillaan FBI, salainen palvelu ja poliisit etsivät pakettien lähettäjää tai lähettäjiä. Viranomaiset yrittävät myös kuumeisesti selvittää, mistä kotitekoisten pommien ainekset ja niiden kirjepaketit on hankittu.
Poliitikot yli puoluerajojen ovat tuominneet pakettien lähettämisen terrorismiksi.
Yksikään paketeista ei ole toistaiseksi räjähtänyt, mutta poliisin mukaan paketeissa on putkipommeja, joita on käsiteltävä äärimmäisen varovasti.

https://edition.cnn.com/politics/live-news/clintons-obama-suspicious-packages/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic