Lounais-Häme

Yhdysvaltain ja Iranin sanaharkka tiivistyy - "Trumpin uhkailut ovat psykologista sodankäyntiä"

Los Angeles / Washington / Teheran
23.07.2018, 14:34

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tviittaamat uhkailut ovat psykologista sodankäyntiä, kommentoi Iranin puolisotilaallisen miliisin johtaja paikallismedian mukaan.
– Hän ei ole asemassa, jossa hän voisi toimia Irania vastaan, miliisijohtaja sanoi uutistoimisto Isnan mukaan.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump varoitti Twitterissä Iranin presidenttiä Hasan Ruhania vakavista seurauksista, jos tämä uhkailee Yhdysvaltoja. Trumpin mukaan Yhdysvallat ei enää ole maa, joka sietää Ruhanin ”mielettömiä väkivallan ja kuoleman sanoja”.
– Älä koskaan, koskaan enää uhkaile Yhdysvaltoja, tai kärsit seurauksista, jollaisia harva on historian aikana joutunut kärsimään, Trump tviittasi.
Ruhani varoitti sunnuntaina Yhdysvaltoja vihamielisestä suhtautumisesta Iraniin. Ruhanin mukaan presidentti Trump on ollut ristiriitainen Irania käsittelevissä lausunnoissaan.
– Rauha Iranin kanssa olisi kaikkien rauhojen äiti ja sota Iranin kanssa olisi kaikkien sotien äiti, Ruhani sanoi televisioidussa puheessa Teheranissa.

Uskonnolliset johtajat tekopyhiä

Yhdysvallat on Trumpin johdolla määrännyt tiukkoja Iranin vastaisia pakotteita. Lisäksi se hylkäsi toukokuussa Iranin ydinsopimuksen vuodelta 2015.
Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo kutsui sunnuntaina Iranin uskonnollisia johtajia tekopyhiksi ja sanoi näiden keränneen runsaasti varallisuutta samalla kun iranilaiset ovat kärsineet. Asiasta uutisoineen Washington Postin mukaan Pompeo myös sanoi haluavansa välittää iranilaisille viestin, että Yhdysvallat kuulee heidät.
Pompeo tapasi sunnuntaina iranilaista yhteisöä Kaliforniassa, missä hän lausui kommenttinsa. Pompeo tviittasi tapaamisen alla, että Yhdysvallat tukee Iranin kansaa kamppailussa vapauden, oikeuden ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen puolesta.
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ylisti Trumpia ja Pompeota ”kovasta kannasta” Irania vastaan.
– Vuosien saatossa suurvallat ovat hemmotelleet (Iranin) hallintoa, ja on hyvä nähdä, että Yhdysvallat on muuttamassa tätä yhtälöä, joka on mahdoton hyväksyä, Netanjahu sanoi.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1021234525626609666
https://www.washingtonpost.com/national/pompeo-calls-irans-religious-leaders-hypocritical-holy-men/2018/07/22/c887ab3c-8e18-11e8-ae59-01880eac5f1d_story.html?utm_term=.cee06554767f
https://twitter.com/secpompeo

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic