Lounais-Häme

Yhdysvaltain kauppiaat: Trumpin tullipolitiikka tulee kuluttajille kalliiksi

Washington
19.09.2018, 09:22

Talous

Presidentti Donald Trumpin kiinalaistuotteille asettamat tullit tulevat kalliiksi amerikkalaisille kuluttajille, arvioivat Yhdysvaltain vähittäiskauppiaat.
Amerikkalaiskuluttajat joutuvat pulittamaan ostamistaan tuotteista entistä enemmän, kun edullisten kiinalaistuotteiden hinnat nousevat.
Vähittäiskauppiaiden etujärjestön teettämän selvityksen mukaan kiinalaisvalmisteisille tuotteille asetetut tullit saattavat maksaa amerikkalaiskuluttajille jopa kuusi miljardia dollaria eli reilut viisi miljardia euroa vuodessa.
– Joka kerta kun tämä kauppasota laajenee, sen amerikkalaiskuluttajille aiheuttama riski kasvaa, vähittäiskauppiaiden järjestön puheenjohtaja Matthew Shay sanoo tiedotteessa.
– Meillä ei ole varaa kauppasodan laajenemiseen, etenkin kun joulun ostossesonki on juuri kulman takana, Shay painottaa.
Joulun ostossesonki alkaa Yhdysvalloissa marraskuun lopussa vietettävän kiitospäivän jälkeisenä päivänä, jota vähittäiskauppiaat ovat kutsuneet ”mustaksi perjantaiksi”.
Taloustieteilijät ovat jo pitkään varoittaneet, että tavalliset amerikkalaiset joutuvat loppujen lopuksi maksamaan tullimaksujen korotukset.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Näkoislehti

3.6.2020

Fingerpori

comic