Lounais-Häme

Yhdysvaltoihin tuli OECD-vertailussa eniten turvapaikanhakijoita viime vuonna

Pariisi
20.06.2018, 15:45

Ulkomaat

Yhdysvaltoihin tuli viime vuonna enemmän turvapaikanhakijoita kuin mihinkään muuhun kehittyneeseen maahan, käy ilmi teollisuusmaiden yhteistyöjärjestön OECD:n maahanmuuttoraportista.
Yhdysvalloissa tehtiin viime vuonna 330 000 turvapaikkahakemusta, mikä oli 26 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.
Maahanmuutto on ollut Yhdysvalloissa viime päivinä suuren huomion kohteena, kun maassa on kiistelty siirtolaislasten ja heidän vanhempiensa erottamisesta Meksikon vastaisella rajalla.
Yhdysvallat ohitti OECD-tilaston kärkipaikkaa vuodesta 2013 pitäneen Saksan, jossa tehdyt turvapaikkahakemukset vähenivät rajusti. Saksan viranomaisille tehtiin viime vuonna 198 000 turvapaikkahakemusta, mikä oli 73 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Italiaan tehtiin viime vuonna 127 000 turvapaikkahakemusta, Turkkiin 124 000 hakemusta ja Ranskaan 91 000 hakemusta.
Yhdysvaltoihin tulleista turvapaikanhakijoista 40 prosenttia tuli Salvadorista, Venezuelasta ja Guatemalasta.

Nuoria miehiä autettava

OECD varoittaa, että järjestön jäsenmaiden on syytä kiinnittää huomiota maahantulijoiden työllistymiseen. Järjestö muistuttaa, että nuoret ja vähän koulutetut miehet ovat yliedustettuina pakolaisten joukossa.
– Koska tämä väestöryhmä on jo entuudestaan vaikeassa asemassa useimmissa maissa, tarkkaan kohdennetut toimenpiteet ovat tarpeen tämän ryhmän tukemiseksi, OECD kirjoittaa raportissaan.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic