Lounais-Häme

Yhtä puukotettiin Helsingin Kurvissa - hyökkäyksen kohteeksi joutunut poliisi käytti asetta

Helsinki
30.06.2018, 19:10

Kotimaa

Helsingin Sörnäisissä Kurvissa sattui noin puolenpäivän aikaan puukotus, jota selvittänyt poliisipartio ampui paikalla yhden laukauksen.
Puukotuksen uhria oli puukotettu raajaan. Poliisin mukaan uhri sai lieviä vammoja ja hän on päässyt pois sairaalahoidosta. Poliisi tavoitti puukotuksen tekijät.
Kun tapausta oltiin selvittämässä, paikalle saapui ulkopuolinen henkilö, joka juoksi poliisipartiota kohti veitsi kädessä. Tässä tilanteessa poliisi käytti asetta.
Laukaus ei osunut kehenkään, eikä henkilövahinkoja tullut, komisario Patrik Karlsson Helsingin poliisista kertoi STT:lle.
Poliisi on ottanut kiinni kolme henkilöä, joista kahta epäillään puukotuksesta. Kolmas kiinni otettu on poliisia kohti hyökännyt mies.

Rikosnimikkeinä törkeä pahoinpitely ja murhan yritys

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan puukotusta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja poliisia kohti tehtyä hyökkäystä murhan yrityksenä.
Poliisi ei kommentoi sitä, ampuiko poliisi laukauksen hyökkääjää kohden vai oliko kyseessä varoituslaukaus.
– Tässä vaiheessa tuota asiaa ei pysty tarkemmin kommentoimaan esitutkinnallisista syistä, kertoo rikoskomisario Juha Springare Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.
Myöskään sitä ei kommentoida, olivatko sivulliset tilanteessa vaarassa.
– Tiedot tapahtumasta ovat tällä hetkellä varsin vajavaisia. Yksityiskohtaisempia tietoja ei pystytä kertomaan.
Sekä kiinni otetut että puukotuksen uhri ovat 30-40-vuotiaita miehiä.

Poliisin aseenkäyttö selvitykseen

Paikalla Kurvissa oli iltapäivällä useita poliisin yksiköitä, ja alue eristettiin teknistä tutkintaa varten noin kahden tunnin ajaksi.
Poliisin aseenkäytöstä on normaalikäytännön mukaisesti ilmoitettu valtakunnansyyttäjälle, joka tekee asiasta esiselvityksen.
Poliisi käytti asetta edellisen kerran kesäkuun alkupuolella Helsingin Ruskeasuolla liikkunutta aseistettua miestä vastaan. Poliisi käytti asetta myös Lempäälässä huhtikuussa, kun autoa kuljettanut mies ampui poliiseja kohti omatekoisella putkihaulikolla. Kaksi poliisia ampui kuljettajan kuoliaaksi.
Lempäälässä ampuneita poliiseja ei epäillä rikoksesta. Syyttäjän mukaan kyse oli hätävarjelusta.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic