Lounais-Häme

Yhteen hiileen puhaltajalla riittää töitä

Forssa on saamassa uuden kaupunginjohtajan, joka haluaa rakentaa seutukunnasta menestyvän. Siihen Kosken kunnanjohtajana tällä hetkellä vaikuttava Jari Kesäniemi, 48, sanoo tarvittavan kaikkia Forssan seudun toimijoita.

-Yksin ei globaalissa maailmassa pärjää iso tai pieni, vaan meidän pitää tehdä yhteistyötä koko seutukunnan kesken. Jos minut valitaan, toimin kaupunginjohtajana hieman eri tavalla kuin viimeksi on toimittu, Kesäniemi sanoo.

Kesäniemi suhtautuu Forssan kaupunginhallituksen päätökseen esittää häntä Forssan johtoon äärimmäisen positiivisesti ja iloisin mielin. Hallituksen yksimielisyyttä hän pitää erinomaisena lähtökohtana yhteistyön tekemiselle kaikkien luottamushenkilöiden kanssa.

-Olen tulossa Forssaan motivoituneena ja avoimin mielin. Politiikkaan kuuluu aina vääntöä ja intohimoa. Itselläni ei ole minkään puolueen jäsenkirjaa. Kaikissa puolueissa on hyvät puolensa, myös ne toiset. Koetetaan poimia jokaisesta parhaat.

Kesäniemen yhteistyöhaluista kertoo sekin, että mies ei ollut vuonna 2013 innokas tekemään kuntaliitosselvitystä pahasti keskeneräisen soteuudistuksen aikana. Liitospuheiden sijaan hän kannattaa kuntien välistä yhteistyötä, mutta kuntaliitosten lähtökohtainen vastustaja Kesäniemi ei sano olevansa.

-Kuntaliitosten on lähdettävä kunnista ja niiden tarpeista. Näin Auran kunnanjohtajana, kuinka väkinäistä se on, kun ei ole yhteistä tahtoa. Henkilökohtaisesti en lähde esittämään kuntaliitoksia Forssan seudulle, Kesäniemi toteaa.

Aivan aluksi hän haluaa tutustua forssalaiseen kulttuuriin, toimintaan ja kaikkiin ihmisiin. Kesäniemi sanoo itse olevansa, avoin, reilu, jämpti ja helposti lähestyttävä, joten hän toivoo ihmisten olevan yhteydessä suoraan häneen, kun jotakin asiaa tulee.

-Olen käynyt viikoittain Kutomon jumpissa ja siellä on hakuprosessin aikana tullut todella mukavaa palautetta, kannustusta ja syvällisiäkin keskusteluja, Kesäniemi kehuu.

Seuraavaksi hän haluaa koota lähikuntien päättäjät ja kunnanjohtajat yhteiseen tapaamiseen, jossa mietitään yhdessä, miltä seutukunnan halutaan näyttävän esimerkiksi vuonna 2020.

-Forssassahan on vireillä todella hyviä hankkeita. Niitä on helppo aloittaa, mutta vaikeampi päättää. Minulla on tapa, että jos jotain aloitan, vien sen tavalla tai toisella loppuun. Jos hanke ei näytä hyvältä tai etene, se lopetetaan.

Kaiken lähtökohtana Kesäniemi pitää työtä ja työpaikkoja. Ne mahdollistavat kaiken muun, joten hän painottaa elinkeinopolitiikan yhteistyön tärkeyttä ja työmäärää unohtamatta toki sote- ja maakuntauudistukseen liittyviä asioita.

Turun seudun tilanteen läheltä nähnyt Kesäniemi muistuttaa Turun telakan uuden kukoistuksen säteilevän Forssan seudulle asti. Se näkyy vaikka Turun autokaupassa tai Turun Sanomien tilausmäärissä.

Kesäniemi asuu vaimonsa ja kahden lapsensa sekä koiran kanssa Kaarinassa. Jos hänet valitaan, hän aikoo muuttaa ensin yksin, sitten työ- ja kouluasioiden selvittyä perheensä kanssa Forssaan.

-Kunnanjohtaja asuu siellä, missä on töissä, Kesäniemi näkee. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic