Lounais-Häme Forssan seutu

"Yhteinen tavoite kirkastuu" - Forssan seudun kuntajohto loi yhteistyölistaa

Forssan seudun kuntajohto kokoontui seminaariin kirkastamaan yhteiset tavoitteet ja tekivät työlistaa tuleville vuosille. Kuva: Seppo Pessinen
Forssan seudun kuntajohto kokoontui seminaariin kirkastamaan yhteiset tavoitteet ja tekivät työlistaa tuleville vuosille. Kuva: Seppo Pessinen

– Olemme luoneet isoja ja pieniä yhteisiä ja konkreettisia tavoitteita ja tehtäviä aina vuodelle 2024 asti. Olemme myös sopineet kuka niitä vie eteenpäin.

Näin kommentoi Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi Forssan seudun kuntajohdon seminaarin antia.

Kesäniemen mukaan seminaarissa vahvistui kuntien johdon yhteinen näkemys seutukunnan päämäärästä.

– Viidessä kunnassa työskentelee 1 406 ihmistä. Me pohdimme nyt sitä miten tämä joukko palvelee tämän seutukunnan ihmisiä mahdollisimman hyvin. Jokainen meistä on yksin liian pieni onnistuakseen, Kesäniemi huomauttaa.

Forssan seudun johtoryhmät ja hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat kokoontuivat yhteiseen seminaariin Ahvenanmaalla. Seminaariin otti osaa nelisenkymmentä Forssan, Tammelan, Jokioisten, Ypäjän ja Humppilan johtoryhmien ja puheenjohtajistojen jäsentä.

Kesäniemen mukaan työtä tehtiin luottamuksen ilmapiirissä.

Myös Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola (sd.) on tyytyväinen seminaarityöskentelyn antiin ja henkeen.

Hän sanoo, että takavuosien ristiriidat kuntayhteistyössä ovat hälvenneet ja yhteiset tavoitteet kirkastuvat.

– Vaikka asioista ja tavoitteista oltaisiin eri mieltä, niistä voidaan nyt aidosti keskustella. Ilmapiirin muutos on selvä. Seudun kuntajohtajilla on jo jonkin aikaa ollut hyvät ja luottamukselliset välit, ja sama tuntuu olevan nyt tilanne luottamushenkilöiden välillä, Lepola kommentoi.

Lepola arvelee, että työskentely seutukuntana yhdessä maakuntauudistuksen parissa on hitsannut seudun väkeä yhteen.

Aiheina seminaarissa olivat Forssan seudun kuntien lähivuosien haasteet kuten  väestön ikääntyminen ja väkimäärän väheneminen sekä tulevaisuuden haasteisiin reagoiminen kuntien yhteistyön voimin.

Kesäniemen mukaan esimerkiksi palkkahallinnossa ja ICT:ssä löydettiin yhteiseen toteutukseen soveltuvia käytännön ideoita.

– Niitä laitoimme jo ensi vuoden työlistalle. Myös tekniikan toimialalta löytyi heti konkreettisia ideoita.

Seminaarissa työskenneltiin toimialoittain ryhmissä. Tavoitteena oli saada aikaan konkreettisia parannusehdotuksia kuntien toimintaan seutuyhteistyötä parantamalla.

Kuntien valtuustot kootaan yhteen syyskuun aikana käymään läpi seminaarin työstämiä kehitysideoita ja päättämään niiden jatkokehittämisestä yhdessä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic