Lounais-Häme Forssa

Yhteisöllisyys pelasti KuntoForssan – Uudet yrittäjät löytyivät salin omista aktiiveista

Sortohaassa sijaitseva kuntosali KuntoForssa oli jo sulkemassa ovensa, mutta saliaktiivit ottivat sen siipiensä alle.
Petri Markula (vas.), Maija Hietala, Mia Kukkonen ja Tuomas Nikkilä tarttuivat haasteeseen ja ryhtyivät vetämään KuntoForssaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

KuntoForssan asiakaskunnalle oli shokkiuutinen, kun tammikuun alussa levisi uutinen, että kuntosalin yrittäjät lopettavat toiminnan helmikuun lopussa.

Forssan Sortohaassa sijaitsevalla salilla on liuta asiakkaita, joiden asiakkuusvuodet kyseisellä salilla voidaan laskea kymmenissä, joten uuden ”kotisalin” etsimisen ajattelu tuotti hankaluuksia.

Apuun salin pelastamiseksi astuikin joukko salin omia aktiiveja. Kun paikan edelliset yrittäjät Noora Karenius-Tuovinen ja Sampsa Tuovinen lopettivat helmikuun lopussa, vetovastuuseen astuivat Maija Hietala, Tuomas Nikkilä, Petri Markkula ja Mia Kukkonen.

Hietala on vetänyt KuntoForssassa jumppia ja toiminut ”yleismies Jantusena” jo 15 vuotta, kolme muuta ovat olleet salin vakituisia käyttäjiä jo vuosien ajan.

– Olin kiinnostunut salin vetäjäksi ryhtymisestä, mutta en niin hullu ollut, että yksin olisin lähtenyt, Hietala naurahtaa.

– Minä taas kuulin, että Maija oli kiinnostunut, ja ajattelin, että voisin lähteä mukaan. Puhuin salilla muiden kävijöiden kanssa ja halukkaita löytyi. Kukaan ei halunnut vaihtaa salia, 1990-luvulta KuntoForssassa käynyt Nikkilä toteaa.

Lopulta uusi yrittäjäporukka saatiin kokoon. Salin nimi on jatkossakin KuntoForssa, yritysmuoto vain vaihtui kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiöksi. KuntoForssalla on pitkät juuret, sillä se on perustettu vuonna 1988.

– Kaikkein tärkeintä on se, että sali saadaan jatkamaan. Me tunnemme salin, eikä meillä ole epärealistisia odotuksia sen suhteen, Nikkilä sanoo.

Hietala kertoo sen olevan suuri etu, että uudet yrittäjät tuntevat asiakaskuntansa ja salinsa.

– Salilla on upea yhteisöllisyys, mutta silti tämä ei ole sisäänpäin lämmennyt, vaan uusienkin on helppo tulla mukaan, Hietala sanoo.

– Tämä on kotoisa sali. Ikähaarukka on iso, Nikkilä jatkaa.

Salilla käy noin satakunta vakioasiakasta. Hietalan ja Nikkilän mukaan määrä on koko lailla minimi, jolla sali saadaan pyörimään. Kaikki neljä yrittäjää ovat töissä toisaalla.

Salikortin avulla KuntoForssassa pääsee liikkumaan vuorokauden ympäri. Yrittäjät aikovat koota viikoittaiset ajat, joina myös toimisto on auki ja jolloin salikortteja voi ladata ja ostaa.

Koska yrittäjät ovat yleensä päivät kiinni töissä, toimiston aukioloajat painottuvat iltoihin.

– Emme vielä maaliskuun ensimmäisenä päivänä pysty ottamaan maksuja vastaan, mutta pidämme kaikkien salikävijöiden kortit auki, jotta salille pääsee koko ajan, Nikkilä kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic