Lounais-Häme

Yhteisötalo avaa ovensa lauantaina Forssassa – talo on sinua varten, jos kaipaat tilaa harrastukseen tai yhteiseen ajanviettoon

Forssassa on nyt paikka, jonka periaatteessa kuka tahansa voi varata harrastutilaksi.
Yhteisötalolle on remontoitu tilat entiseen Ympäristöterveysaseman rakennukseen.

Remontti on valmistunut ja Yhteisötalo on valmis avaamaan ovensa. Yhteisötalon avajaisia vietetään tulevana lauantaina klo 11–16. Ovet Haudankorvenkatu 2:ssa ovat avoinna kaikille.

Tavoitteena on, että yhteisötalosta muodostuu matalan kynnyksen kohtaamispaikka Forssan seudun asukkaille.

– Oikeastaan kaikki, joille olemme Yhteisötalosta ja sen toimintamallista kertoneet, ovat pitäneet mallia tärkeänä. Yhteistä tilaa on kaivattu, Milla Parviainen Forssan hyvinvointikuntayhtymästä kertoo.

Yhteisötalolla järjestetään erilaisia avoimia ja suljettuja vertaisryhmiä, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä tukevaa kurssi- ja kerhotoimintaa sekä monenlaisia tapahtumia.

Suunnitelmissa on myös esimerkiksi avointa bänditoimintaa, aikuisten peli-iltoja ja yhteisiä kisakatsomoita. Kaikki Yhteisötalolla järjestettävä toiminta on maksutonta.

Yhteisötalon tapahtumakalenteri julkaistaan jatkossa kuukausittain.

– Kalenterissa on lokakuulle jo jonkin verran merkintöjä mutta tilaa kyllä löytyy.

Yhteisötaloa voi varata periaatteessa kuka tahansa, ja tarjota samalla harrastustilat itselleen ja muille.

– Yhteisötalon toiminnan puitteissa yksittäinen ihminenkin voi järjestää ja ohjata itselleen mielekästä toimintaa, ilman tarvetta huolehtia itse tila-asioista ja osanottajien koolle kutsumisesta, Parviainen kertoo.

Talolla työskentelee myös sosiaalipalveluiden työntekijöitä, ja kävijöiden saatavilla on matalan kynnyksen palveluohjausta.

Yhteisötalon toimintaa rahoittaa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat