Lounais-Häme

Yhteistyöllä potkii pidemmälle: FJK:n ja KJS:n yhdistelmäjoukkue Alueliigaan

Yhteistyöjoukkue oppi nopeasti pelaamaan yhteen.
KJS:n ja FJK:n 2007 yhteisjoukkue nousi karsintaturnauksessa Alueliigaan. Kuvassa edessä vasemmalta: Konsta Hietamies, Verneri Nordensved, Riku Tamminen, Valtteri Nurmi, Samuel Syrjänen, Emil Mäkilä, Antti Ranta. Keskirivi vasemmalta: Miro Rantanen, Aleksi Pikkuhookana, Eetu Kääriäinen, Ville Tuominen, Anton Savolainen, Leo Hällfors, Lauri Lith. Takana vasemmalta valmentajat: Vesa Mäkilä, Rauli Ranta. Kuvasta puuttuvat: Jeremi Virtanen, Justus Orelma ja Tuomas Litja.

Forssan Jalkapalloklubin ja Karkkilan Jalkapalloseuran yhteistyö -07-ikäluokassa kantoi komeaa hedelmää. FJK:n ja KJS:n taitava yhteistyöjoukkue eteni aluekarsinnoista itse Alueliigaan, jonka pelit alkavat ensi keväänä.

– Yhteistyö oli ehdottomasti järkevä ratkaisu. En usko, että kumpikaan joukkue olisi yksinään pystynyt Alueliigaan etenemään, vaikka molemmilla hyvät joukkueet olivatkin, kertoo yhteistyöjoukkueen valmentaja Rauli Ranta FJK:sta.

-07- joukkueiden yhteistyö alkoi elokuun alusta yhteisillä viikoittaisilla harjoituksilla Eerikkilän urheiluopistolla. Ideana oli luoda Forssan ja Karkkilan joukkueista yksi, entistä tasokkaampi kilpajoukkue, joka tähtää syksyn aluekarsintoihin.

Molemmilla oli 2007 syntyneessä ikäluokassa kilpatason joukkueet, jotka pärjäsivät kesällä hyvin omissa piirisarjoissaan. Joukkueiden taustahenkilöille tuli idea kokeilla jotain uutta ja entistä tavoitteellisempaa kaudelle 2019, ja neuvotteluiden jälkeen päädyttiin perustamaan yhteisjoukkue.

Sekä FJK:lla että KJS:llä on ikäluokassa 2007 noin 30 harrastajaa, joista valikoitui yhteistyöjoukkueeseen 17 poikaa.

Alueliigan karsintaturnaus pelattiin lokakuun alkupuolella Tampereella Kaupin urheilupuistossa. Mukana oli 14 joukkuetta.

FJK/KJS YJ otti lauantaina neljästä pelistä kolme voittoa ja pääsi jatkamaan pelejä sunnuntaina. Yhteistyöjoukkue voitti sunnuntaina molemmat pelinsä ja pystyi toteuttamaan tavoitteensa eli nappasi paikan Alueliigaan keväälle 2019.

Saavutus oli erinomainen, sillä joukkue ehti olla ennen karsintaa yhdessä vain pari kuukautta. Kahden seuran pojista muodostetusta ryhmästä kasvoi yhtenäinen joukkue nopeasti.

– Näistä pojista näkee, että he ovat pelanneet viimeisen viiden vuoden aikana paljon kovia kilpapelejä. He ovat urheilullisia ja harrastavat laaja-alaisesti liikuntaa. Olemme aina kannustaneet heitä harrastamaan muitakin lajeja kuin jalkapalloa, Ranta kertoo.

Länsi-Suomen Alueliiga alkaa huhtikuussa 2019. Joukkueen kotipelit pelataan Forssassa.

Sarjassa on mukana 12 joukkuetta. FJK/KJS saa vastaansa sellaisia isoja joukkueita kuin TPS, Ilves ja Jazz. Sarja on ylin mahdollinen taso 2007 syntyneille pojille.

Kesällä liigan kuusi parasta joukkuetta jatkavat pelejä vielä kovemmassa Etelä-Lännen liigassa.

– Lähdemme tekemään sarjaan parhaamme. Jos selviämme kuuden parhaan joukkoon, otamme toki paikan vastaan, Ranta sanoo.

Joukkue on jo aloittanut harjoittelun kevättä kohti. FJK/KJS treenaa Eerikkilässä nostaen harjoitusmääriä kevättä kohti.

– Joukkueiden yhteistyö on sujunut mutkattomasti, Ranta kehuu. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

22.1.2020

Uusimmat