Lounais-Häme Forssa

Yhteisvastuu 2020 -keräys tukee vanhemmuutta

Keräys käynnistyy helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 2.2.2020.
Yhteisvastuu 2020 -keräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Kuvituskuva. Kuva: Anja Filppula
Yhteisvastuu 2020 -keräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Kuvituskuva. Kuva: Anja Filppula

Yhteisvastuu 2020 -keräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys käynnistyy helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 2.2.2020.

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusnäyttö osoittaa, että lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä. Keräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

40 prosenttia nyt kerättävän Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen. Puolet osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin paikallisesti seurakunnissa ja puolet ohjataan valtakunnalliseen hankkeeseen, jossa toimijoina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

60 prosenttia keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Elintärkeää vanhemmuuden tukeminen on esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

Lahjoitusmahdollisuuksia on useita. Jos käytät pankkisiirtoa, laita viitteeksi 302041, niin lahjoituksesi huomioidaan Forssan seurakunnan keräystuloksessa. Vaivattomasti voi auttaa myös lähettämällä valtakunnalliseen numeroon 16 588 tekstiviestin APU10 (=10 €) tai APU20 (=20 €).

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic