Lounais-Häme Humppila

Yhtenäiskoulu perusteilla Humppilaan – Ei vaikutusta opettajien asemaan

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Humppilan yhtenäiskoulu perustetaan 1.8.2020 alkaen, ja se on nimeltään Kirkonkulman koulu.
Humppilan yläasteen on tarkoitus yhdistyä Kirkonkulman koulun kanssa yhtenäiskouluksi. Kuva: Seppo Pessinen
Humppilan yläasteen on tarkoitus yhdistyä Kirkonkulman koulun kanssa yhtenäiskouluksi. Kuva: Seppo Pessinen

Humppilassa vireillä oleva yhtenäiskouluhanke etenee. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Humppilan yhtenäiskoulu perustetaan 1.8.2020 alkaen, ja se on nimeltään Kirkonkulman koulu. Yhtenäiskoulun oppilaiksi siirtyvät 1.8.2020 nykyisen Kirkonkulman koulun ja Humppilan yläasteen oppilaat.

Kunnanhallitus päätti käynnistää koulujen osalta yt-neuvottelut opettajien virkanimikkeiden muutoksen vuoksi. Muutoksella ei ole vaikutusta opettajien asemaan tai palkkaukseen.

Yksi rehtori johtaa molempia kouluja

Humppilan kunnan koulujen hallinto on järjestetty niin, että yksi virkaan valittu rehtori johtaa molempia kouluja, Kirkonkulman koulua ja Humppilan yläastetta. Koska koulujen hallinto on muutettu kyseiseen johtamismalliin, Humppilassa on selvitetty koulujen yhdistämistä yhdeksi yksiköksi, Humppilan yhtenäiskouluksi. Koulun todetaan voivan edelleen toimia erillisissä rakennuksissa, mutta yhtenäiskoulumalli yhdistäisi esimerkiksi kaksi erillistä tulosyksikköä. Yhtenäiskouluselvitystä on Humppilassa tehnyt työryhmä, joka perustettiin viime vuoden maaliskuussa.

Humppilassa on todettu, että opetus järjestetään jo nykyisin yhtenäiskouluperiaatteella. Yläkoulun opettajilla on alakoulun tunteja ja päinvastoin. Kunnassa on totuttu käyttämään henkilökuntaa joustavasti tarpeen mukaan ristiin koulujen kesken. Opettajien virat ovat kuntakohtaisia, niitä ole sidottu kumpaankaan kouluun. Sen sijaan toimistotyön määrä vähenisi yhtenäiskoulun mahdollistaessa yhteiset lakisääteiset suunnitelmat, mutta toimistotyön väheneminenkään ei tuo mukanaan henkilökunnan irtisanomisia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic