Lounais-Häme Forssan seutu

Yhtymähallitus äänesti kahdesti – Yöpäivystys jatkuu Forssan sairaalassa vuoden 2022 loppuun

Terveystalo oy voitti kilpailutuksen ja järjestää perusterveydenhuollon lääkäripäivystyksen ainakin vuoden 2021 loppuun asti.
Sairaalan yöpäivystyksen säilyttämiseksi järjestettiin mielenosoitusmarssi ja adressiin kerättiin yli 7000 nimeä. Yöpäivystys sai jatkoaikaa ainakin vuoden 2022 loppuun. Kuva: Tapio Tuomela
Sairaalan yöpäivystyksen säilyttämiseksi järjestettiin mielenosoitusmarssi ja adressiin kerättiin yli 7000 nimeä. Yöpäivystys sai jatkoaikaa ainakin vuoden 2022 loppuun. Kuva: Tapio Tuomela

FSHKY:n yhtymähallitus päätti, että yöpäivystys säilyy Forssan sairaalassa ainakin niin pitkään kuin sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä poikkeuslupa on voimassa, eli vuoden 2022 loppuun asti. Päätös syntyi kahden äänestyksen jälkeen.

Yhtymäjohtaja Katariina Korhosen esitys oli, että yöpäivystys päättyy 1. huhtikuuta 2020 alkaen. Yhtymähallituksen kokouksessa tehtiin kaksi vastaehdotusta.

Simo Pärssinen (kesk.) esitti, että hyky järjestää perusterveydenhuollon ympärivuorokautista päivystystä Terveystalon tarjouksen pohjalta olemassa olevan sosiaali- ja terveysministeriön erityisluvan mukaisesti vuoden 2022 loppuun asti ja jatkaa päivystysluvan käsittelyä, kun jatkohakemuksen käsittely tulee ajankohtaiseksi. Tapio Virtanen (vas.) kannatti Pärssisen ehdotusta.

Ilkka Joenpalo (sd.) esitti, että saadut päivystystarjoukset hylätään yöpäivystyksen osalta liian korkeina ja yöpäivystys jatkuu sairaanhoitajapäivystyksenä 1.huhtikuuta alkaen. Jouko Haonperä (kok.) ja yhtymähallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola (sd.) kannattivat Joenpalon ehdotusta.

Neljä puolsi lakkauttamista

Yhtymähallitus äänesti ensin Pärssisen ja Joenpalon esitysten väliltä. Pärssistä kannattivat Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Tapio Virtanen (vas.), Eeva Nurmi (kesk.), Jorma Hacklin (sd.), ja Matti Alanko (kesk.). Joenpaloa kannattivat Jouko Haonperä (kok.), Jussi Tiensuu (kok.), Leena Vehmaksen varajäsen Arja Laajalehto (sd.) ja Kaisa Lepola (sd.). Pärssisen esitys voitti äänin 6–5.

Seuraavaksi äänestettiin Pärssisen ja yhtymäjohtajan esityksen välillä. Yhtymähallitus hyväksyi äänin 7–4 Pärssisen esityksen. Pärssisen esitystä eli yöpäivystyksen jatkamista kannattivat Anttila, Virtanen, Joenpalo, Nurmi, Hacklin ja Alanko. Yhtymäjohtajan esityksen eli yöpäivystyksen lakkauttamisen puolesta äänestivät Haonperä, Tiensuu, Laajalehto ja Lepola.

Somerolainen Pia Maavirta (kok.) on hallituksen osajäsen ja hänellä on äänioikeus vain ympäristöterveydenhuoltoa koskevissa asioissa. Maavirta ei ollut paikalla kokouksessa.

Terveystalo vastaa päivystyksestä

Samassa kokouksessa yhtymähallitus päätti, että perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen lääkäripäivystyksen järjestää Terveystalo Julkiset Palvelut oy. Terveystalo voitti kilpailutuksen, jossa toisen tarjouksen jätti Mehiläinen Terveyspalvelu oy.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän ja Terveystalon välinen sopimus käynnistyy 1. huhtikuuta ja on voimassa vuoden 2021 loppuun asti. Hankintaa voidaan jatkaa optiovuosilla 2022 ja 2023.

Yhtymäjohtaja Korhosen mukaan sopimuksen yksityiskohdat, kuten hinta, tulevat julkiseksi vasta kun sopimus on allekirjoitettu.

– Sopimus allekirjoitetaan mahdollisimman pian. Tuskin kuitenkaan tällä viikolla, Korhonen sanoo. FL

Luitko tämän: Sairaanhoitopiirin johtaja laski, mitä yöpäivystyksen lakkautus maksaisi Forssan seudun kunnille

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic