Lounais-Häme

Yhtymäjohtaja Heinon johtajasopimuksesta äänestys

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän johtajan Juha Heinon uudesta johtajasopimuksesta äänestettiin yhtymähallituksen maanantaisessa kokouksessa. Ismo Ojansuu (sd.) esitti Jorma Hacklinin (sd.) kannattamana, että sopimusta ei hyväksytä nyt, vaan asia siirrettäisiin uuden yhtymähallituksen päätettäväksi.

Yhtymähallituksen äänestyksessä puheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) esitys voitti äänin 7-4.

Siirtämisehdotuksen kannalla olivat Ojansuun ja Hacklinin lisäksi Tapio Virtanen (vas.) ja varajäsen Rami Lehtinen (kesk.). Puheenjohtaja Anttilan esityksen kannalla oli Anttilan itsensä lisäksi Juhani Kaunela (kesk.), Anita Joenpalo (sd.), Päivi Sotka (kok.), Kari Laaksonen (kok.) ja varajäsenet Ritva Vastamäki (kok.) ja Aila Lahtinen (ps.).

Johtajasopimuksessa on määritelty yhtymäjohtajan tehtävät ja työn painopisteet. Yhtymäjohtajan työn tavoitteet määritellään vuosittain erillisellä tuloskortilla. Tavoitteiden toteutumista arvioidaan tulos- ja tavoitekeskusteluissa, jotka käydään puolivuosittain yhtymähallituksen puheenjohtajan kanssa.

Johtajasopimukseen on kirjattu myös se, että Heino on hallituksen jäsen Loimijoen Kuntapalvelut oy:ssä, Seuturekry oy:ssä ja Tampereen sydänyhdistys ry:ssä.

Yhtymäjohtajan kokonaispalkka on 11 177,83 euroa kuukaudessa. Palkkauksen taso ja vertailukelpoisuus otetaan esille vuosittain yhtymähallituksen kanssa käytävän kehityskeskustelun yhteydessä.

Lisäksi yhtymäjohtajan muihin etuihin kuuluu muun muassa autoetu, jonka arvo on 980 euroa kuukaudessa.

Yhtymäjohtajan kanssa ei ole tehty johtajasopimusta hänen astuessaan virkaan vuonna 2014.

Johtajasopimukseen kuuluu myös erokorvaus. Virkasuhteen päättyessä yhteisellä sopimuksella yhtymäjohtajalle maksetaan kymmenen kuukauden palkkaa vastaava siirtymäkorvaus joko kuukausierinä tai kerralla. Korvauksesta vähennetään irtisanomisajan palkka. Siirtymäkorvauksen maksamisen edellytyksenä on se, että yhtymäjohtaja itse irtisanoutuu virastaan.

Lisäksi sopimukseen on kirjattu, että yhtymäjohtajan virkasuhteen päättyessä työnantaja ja yhtymäjohtaja sitoutuvat välttämään julkista keskustelua aiheesta. FL

 

Korjattu 15.8. klo 17.25 Juhani Kaunelan puoluekanta keskustalaiseksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic