Lounais-Häme

Ykkönen oli ykkönen

Liedon Parman ja Mynämäen Suunnistajat-52:n yhteisen edustusseuran MS Parman suunnistajat voittivat eilen Tammelan Kuuslammilla suunnistetun Forssa Gamesin päämatkat.

Miesten sarjassa ykkönen oli ykkönen, kun numerolla yksi kisaan startannut MS Parman Arto Talvinen voitti 4,1 kilometrin sprinttikisan. Voittomarginaaliksi tuli kymmenen sekuntia, kun viime vuonna kolmanneksi tässä kisassa sijoittunut Helsingin Suunnistajien Aapo Summanen jäi tuon eron turvin kakkoseksi. Kärkipari karkasi, sillä kolmanneksi sijoittunut Hiidenkiertäjien maajoukkuesuunnistaja Olli-Pekka Koistinen jäi voittajasta tasan minuutin.

Vasta toista vuotta miesten sarjassa suunnistava 22-vuotias Talvinen ei onnistunut maastossa täydellisesti.

– Kuudennella rastilla tuli ainakin puolentoista ellei kahden minuutin koukkaus, totesi voittaja, joka piti siis melkoista vauhtia, kun voitto ei hukkunut lyhyessä kisassa tuon suuruiseen pummiin.

– Rata oli hyvä, mutta rasteja olisi saanut olla enemmänkin kuin yhdeksän, ettei kisa olisi mennyt niin juoksemiseksi, tuumi junioreissa SM-mitaleita ja arvokisaedustuksiakin saavuttanut suunnistaja.

Talvinen edustaa MS Parmaa lauantain Jukolan viestissä seuran ykkösjoukkueessa kakkososuudella.

– Se on mielestäni paras osuus, jossa huiput ovat vielä yhdessä.

MS Parma sijoittui viime vuonna sijalle 11, jota joukkue pyrkii nyt tietysti parantamaan.

– Kymmenen sakkiin pääseminen on kyllä onnistumisten ja kovan työn takana, Talvinen arvioi.

Talvisen seurakaveri, pari vuotta nuorempi Lounais-Hämeen Rastin kasvatti Aleks Hiidenhovi testasi Tammelassa vauhtiaan miesten sarjassa, tuloksena 19. sija 25 maaliin tulleen joukossa.

 

Myös naisten pääsarjassa voittaja piti ylivoimaista vauhtia, kun MS Parman Maija Sianoja juoksi 3,4 kilometrin sprintissä 20 sekunnin eron toiseksi tulleeseen tuttuun Forssa Games -kävijään KooVeen Liisa Anttilaan.

Vielä kokeneempi Forssa Games -vieras, Paimion Rastia edustava Inga Dambe jäi nyt kolmanneksi minuutin ja seitsemän sekuntia voittajalle hävinneenä. Latvialaissyntyinen 39-vuotias Dambe on voittanut Forssa Gamesissa naisten pääsarjan kolme kertaa, viimeksi vuosi sitten ja on osallistunut kisaan nyt jo 14 vuotena peräkkäin.

SM-sprinttimitaleita, maailmancupin edustuksia ja MM-kisoissakin suunnistanut Sianoja ei hänkään yltänyt aivan nappisuunnistukseen.

– Ajauduin sivuun ja harhailin parilla rastilla ehkä 20-30 sekuntia.

– Maasto näytti kartalla selkeältä, mutta oli lopulta aika raskas ja työläs, voittaja arvioi.

MS Parman naisjoukkue sijoittui seuran miesten tavoin viime vuonna sijalle 11 omassa Venlojen viestissään.

– Tuota sijaa on tarkoitus nyt parantaa ja tavoite on päästä ihan viiden sakkiin, Sianoja ilmoitti.

Isäntäseura Lounais-Hämeen Rastille kirjattiin kaksi voittoa, kun Siiri Julkunen voitti D13- ja Alina Syrjälä D10-sarjan. Someron Esasta Johanna Luhtala voitti D35- ja Miia Juote D21C-sarjan.

Paikallisia voittajia olivat myös Hiisirastin Anne Pelto-Huikko D55 ja Salon Vilppaan Eero Liski H85-sarjassa.

 

Viikonloppuna Joensuun Jukolaan kokoontuvat kotimaiset kärkisuunnistajat ja maailman tähdet eivät valinneet Forssa Gamesia Jukolan viimeistelykisakseen. Ulkomaalaisosanotto rajoittui muutamaan suomalaisseuroissa jo pitempään kilpailleisiin suunnistajiin.

23. kertaa suunnistetun Forssa Gamesin kokonaisosanottokin jäi nyt kaikkien aikojen pienimmäksi alle neljän sadan. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic