Lounais-Häme

Ykkönen vauhtiin voitolla - FJK:n A-pojilla huippukausi

FJK:n A-poikajoukkue pelaa syyskauden kovatasoista P20-ikäluokan Ykköstä.

FJK aloitti kauden P20:n Kakkosessa. Joukkue pelasi Kakkosessa erinomaisesti ja vei lohkon puhtaalla pelillä häviämättä otteluakaan. Tämä toi syyskierrokselle paikan valtakunnalliseen Ykköseen.

– Meillä on laaja rinki ja lisäksi taitavia yksilöitä. Kun yksi pelaaja sitoo itseensä kaksi-kolme vastustajaa, jää muille tilaa, kertoo FJK:n A-poikien valmentaja Ismo Suontausta.

FJK ei lähde ylivoimaisista Kakkosen esityksistään huolimatta tavoittelemaan kuuta taivaalta Ykkösessä. Sarja on paljon kovempi kuin alueellisena pelattava Kakkonen.

– Tarkoituksenamme on kiusata isompia seuroja ja säilyttää sarjapaikka Ykkösessä ensi kaudeksi, jotta saamme tälle jutulle jatkumoa. Mistään SM-sarjapaikasta emme unelmoi, siihen sarjaan eivät resurssit oikein riitä. Tässäkin sarjassa on mukana meihin verrattuna jo tosi isoja seuroja, Suontausta kertoo.

FJK:lla on A-pojissa laaja -98–01-syntyneiden poikien rinki. Joukkue pyrkii pitämään palloa, eikä sorru ruiskimaan minne sattuu. Joukkue harjoittelee myös paljon erikoistilanteita, joista se rankaisee tehokkaasti vastustajaa.

Tasokas A-poikajoukkue ei ole Forssassa lainkaan jokapäiväinen juttu.

– En muista, että meillä olisi ollut FJK:n aikana A-poikajoukkuetta, eikä varmasti ainakaan tällaista, joka pelaa Ykkösen tasolla. Olikohan aikoinaan B-pojissa joukkue, joka pelasi valtakunnallisessa Ykkösessä? Suontausta muistelee.

FJK aloitti Ykkösen sunnuntaina kotikentällään Kuhalassa, jossa se kukisti turkulaisen ÅIFK:n maalein 2–1 (1–1).

ÅIFK meni pelissä 0–1-johtoon, mutta FJK tasoitti vielä ennen taukoa. Kärkimies Sakari Suontausta harhautti sekä puolustajan että maalivahdin ja laukoi pallon varmasti verkon perille.

Voittomaali 2–1 syntyi pelin loppupuolella. FJK sai vapaapotkun, jonka Juuso Laajalehto antoi juuri sopivan korkuisena kohti vastustajan maalia. Manu Kuisma jatkoi keskityksen päällään maaliin yli ÅIFK:n maalivahdin.

– Tiukka matsi, useita pelaajia oli sairaslistalla ja pelissäkin moni puolikuntoisena. Tähän nähden tulos oli loistava ja moni kaksinkamppailu voitettiin. Hyvä aloitus Ykkösessä, tosi hyvä vääntö koko joukkueelta, pohti Suontausta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic