Lounais-Häme

Ykköset päälle ja parketille

Valssia, tangoa, foksia, lattareita ja fuskua.

Kaikkea on tarjolla, kun Somero tanssahtelee 150-vuotisen taipaleensa kunniaksi 28. tammikuuta.

Someron Kulttuuri -yhdistys loihtii Teeriharjulle tanssiaiset, jotka ovat avoinna kaikille somerolaisille ja Someron ystäville. Erityistä tanssiaisissa on se, että tilaisuudessa soittaa big band. Lavalle nousee naantalilainen Sunny Side Swing Band, joka koostuu 16 soittajasta.

-Somerolla olisi paljon hyviä paikallisia yhtyeitä, mutta haluamme tarjota vapaapäivän somerolaisille. Big band tuo myös jotain erityistä juhliin, yhdistyksen puheenjohtaja Olla-Riitta Aarikka sanoo.

Tanssiaiset avaavat Someron 150-vuotisjuhlallisuudet. Juhlavuoteen mahtuu paljon tapahtumia, ja tanssiaisten on tarkoitus aloittaa tapahtumasarja näyttävästi.

Teeriharju koristellaan juhlakuosiin paikallisten kukkakauppiaiden kukilla ja somisteilla sekä oppilaiden värittämillä Suomen lipuilla. Ravintola Hämeenportti myy salissa kuohuvaa ja Teeriharjun kahviot ovat auki. Järjestäjät odottavat tanssiaisiin myös näyttäviä pukuja ja ylevää käytöstä.

-Näissä tanssiaisissa ei kuitenkaan ole frakkipakkoa. Emme myöskään mittaa helman pituutta, kulttuurituottaja Mirka Alhonen painottaa.

Hän kuitenkin kehottaa pukemaan ykköset päälle, vaikka tärkeintä onkin juhlia Someroa ja kunnioittaa sen pitkää historiaa.

-Tärkeintä on juhlamieli.

Kunnioitus pitäjää kohtaan näkyy myös tanssiaisten kappalevalinnoissa.

Sunny Side Swing Band soittaa esimerkiksi sovituksia Rauli Badding Somerjoen ja Unto Monosen tuotannosta. Miehet ovat Someron omia muusikoita ja paikkakunnan ylpeydenaiheita. Omien poikien musiikin lisäksi tanssikansa pääsee pyörähtelemään lattareiden ja ikivihreiden tahtiin.

-Tavoitteena on, että tanssiaisissa soitetaan kaikille jotain, Tanssiseura Monokkaan puheenjohtaja Ahti Kukkonen sanoo.

Idea tanssiaisten järjestämisestä Suomen ja Someron juhlavuoden kunniaksi syntyi melkein itsestään. Jos Someroa kuvastaa jokin liikuntalaji, se on tanssi. Olla-Riitta Aarikka kutsuu Someroa tanssin kunnaksi. Paikkakunnalla on useita tanssilavoja ja aktiivisia tanssiseuroja. Somerolla järjestetään tanssileirejä ja -kilpailuja ja lavoilla näkyy varsin paljon tanssituristeja.

-Oli luonnollinen päätös järjestää juuri tanssiaiset. Työryhmä oli asiassa yksimielinen. Tanssi on Somerolle tärkeä asia, Arto Tuominen sanoo. FL

Someron juhlavuoden avajaistanssiaiset järjestetään 28. tammikuuta kello 19.30 alkaen. Tanssit jatkuvat puoleenyöhön asti, jonka jälkeen epäviralliset jatkot järjestetään Hämeenportissa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti