Lounais-Häme

Yksi hyppy riitti voittoon

Suosikit pitivät pintansa 39. Someron seiväskarnevaaleilla. Minna Nikkanen taivutti lauantaina kotikentällään odotetusti naisten kisan voittoon, miehissä voiton korjasi suurin ennakkosuosikki Mareks Arents Latviasta.

Arents ylitti hyvissä oloissa 551, Nikkanen 425. Molemmat olisivat halunneet hypätä vielä korkeammalta, sillä olot olivat erinomaiset: sopivan lämmintä ja myötätuulta takana.

-En ole tyytyväinen, olisin halunnut ylittää täällä 570. Se on Lontoon MM-kisojen tulosraja, neljännen kerran Somerolla voittanut Arents kertoi kisan jälkeen.

551 meni helposti, mutta 570 oli hänelle liikaa.

-Uskon pystyväni ylittämään tänä kesänä 570, jopa 580. Se on vain päästä kiinni.

Somero on latvialaisen lempipaikkoja.

-Haluan aina tulla tänne kilpailemaan, koska täällä on niin hyvä hypätä. Nyt tekniset ongelmat estivät ylitykset korkeammalta, MM-kisoihin haluava Arents totesi.

 

Miesten kisan kakkonen ja kolmonen olivat tyytyväisempiä kuin voittaja. Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää hyppäsi toiseksi tuloksella 541, norjalaisnuorukainen Pål Haugen Lillefosse kolmanneksi 16-vuotiaiden EE-tuloksella 531.

Kujanpää ylitti talvella hallissa 555, mutta alkukausi ulkoradoilla on ollut nahkeampaa. Nyt irtosi kauden paras ja yritykset 551:stä olivat myös hyviä.

-Nyt alkavat tulokset lähestyä sitä mitä hyppäsin talvella. Alkaa olla jo hyppäämisen näköistä, Kujanpää tuumi.

Kujanpään kauden päätavoite on alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa.

-Kaksi hyppääjää on tilastoissa ylitse muiden, mutta sen jälkeen on tasaista. Jos onnistun hyvin kisassa, ei mitali ole kaukana, Kujanpää totesi.

Someron Esan Tommi Holttinen oli seitsemäs ylitettyään 501. Ennätys 531 oli ylittyä ensimmäisellä yrityksellä, mutta tipahti täpärästi. Kunto onkin parempi, miltä päivän tulos näyttää.

-Tänään oli ihan hyviä hyppyjä. Hyvää tekemistä hyvissä oloissa, tuumi Kujanpään ja kisan vitosen Tomas Weckstenin seuraksi EM-kisoihin matkaava lupaus.

 

Minna Nikkaselle riitti naisten kisan voittoon yksi hyppy. Hän ylitti 425 ensimmäisellään, mutta 435 oli tällä kertaa liikaa. Kauden kärkinainen Esbo IF:n Saga Andersson jäi 405:een. Kolmas oli 385 ponnistanut Maria Kytölä Hyvinkäältä.

Nikkasen viimeinen yritys 435;stä meni jo ylitse, mutta seiväs kolahti hypyn jälken kannatinpalkkiin ja tuulenpuuska toi lopullisesti riman alas Nikkasen jo tuuleteltua kauden parastaan.

-Kunto on hyvä, mutta kylmä keli on vaikuttanut tekniikkaani niin, etten saa vielä haluamani tuloksia, kertoi ulkomailla pari kertaa ennen Kalevan kisoja kilpaileva Someron Esan hyppääjä.

Nikkanen käytti hyvät olot hyväkseen ja treenasi kisan jälkeen vielä hyppäämistä. Kuminauhan yli meni selvästi ylempää kuin kisassa.

-Sain tänään verkassa ja kisassa muutaman hyvän hypyn, kuten myös kisan jälkeen, tuumi Nikkanen, joka uskoo tuloskunnon löytyvän Lontoota.

Yleensä varma Saga Andersson jäi 405:een, mutta sai pitää vielä kauden kärkituloksensa 432.

-Harmittaa. Olosuhteet olivat hyvät ja käytin isoja seipäitä, joilla hyppy nousi korkealle. Keskityin kuitenkin liikaa ylitykseen enkä hypyn menoon eteenpäin. Se aiheutti sen, että hypyt tippuivat riman päälle, Andersson analysoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic