Lounais-Häme

Yksi Israelin sotilas ja kuusi palestiinalaista kuoli Gazassa yhteenotossa Israelin sotilaiden kanssa - Jännitteiden Gazan rajalla pelätään kiristyvän uudestaan

Gaza
12.11.2018, 02:20

Ulkomaat

Yksi israelilainen sotilas ja kuusi palestiinalaista on kuollut israelilaissotilaiden ja palestiinalaisten välisessä yhteenotossa Gazassa, kertovat Gazan viranomaiset ja Israelin armeija.
Israelin armeijan mukaan sillä oli Gazassa operaatio, jonka yhteydessä tapahtui laukaustenvaihtoa. Israel ei ole kertonut Gazan eteläosassa sattuneesta kahakasta yksityiskohtia, mutta armeijan mukaan israelilaissotilaat ovat palanneet Israeliin. Yhden kuolonuhrin lisäksi toinen israelilaissotilas haavoittui yhteenotossa.
Gazaa hallitseva Hamas syytti Israelia ”pelkurimaisesta hyökkäyksestä”. Yksi yhteenotossa kuolleista oli Hamasin aseellisen siiven komentajia.
Israel kertoi myös pysäyttäneensä kaksi Gazasta ammuttua rakettia. Israelin eteläosissa kuultiin pian yhteenoton jälkeen raketeista varoittavien sireenien ääniä.
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ilmoitti palaavansa tapahtuneen takia suunniteltua aiemmin kotimaahan Pariisista, jossa hän osallistui ensimmäisen maailmansodan päättymisen 100-vuotismuisteluihin.

Israel antoi Qatarille luvan toimittaa rahaa Gazaan

Viimeisimmän yhteenoton pelätään kiristävän uudelleen tilannetta Israelin ja Gazan rajalla, jossa tämän vuoden veriset levottomuudet ovat viime aikoina vaikuttaneet olevan rauhoittumaan päin. Israel esimerkiksi antoi hiljattain Qatarille luvan toimittaa Gazaan kymmeniä miljoonia dollareita avustusrahaa.
Maaliskuun lopussa alkaneiden mielenosoitusten ja levottomuuksien aikana on kuollut ainakin 227 palestiinalaista ja yksi israelilaissotilas.
Edellisen kerran Gazassa otettiin yhteen pari päivää sitten, jolloin Gazan viranomaiset kertoivat yhden palestiinalaisen kuolleen ja kymmenien loukkaantuneen.
Lokakuun lopussa kolme palestiinalaista kuoli Israelin ilmaiskussa. Israelin ilmavoimien mukaan palestiinalaiset olivat lähestyneet raja-aitaa tarkoituksenaan tuhota sitä.
Israelin maaoperaatiot Gazan rajojen sisäpuolella ovat harvinaisia.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic