Lounais-Häme

Yksi otettu kiinni vastaanottokeskuksen edustan yhteenotosta

Hämeen poliisi selvittää edelleen Forssan vastaanottokeskuksen edustalla tapahtuneen yhteenoton tapahtumien kulkua.
Saksankujalla sijaitsevan vastaanottokeskuksen edustalla tapahtui tiistaina alkuillasta yhteenotto, johon osallistui useita kymmeniä henkilöitä. Osa osallistuneista oli varustautunut erilaisin lyömäasein kuten pesäpallomailoin ja rautaputkin. Yhteenottoon osallistui sekä suomalaisia että vastaanottokeskuksen asukkaita.
Toistaiseksi poliisi epäilee yhtä henkilöä laittomasta uhkauksesta, koska mies oli uhannut pesäpallomailalla vastaanottokeskuksen asukkaita. Poliisi otti miehen eilen kiinni, ja hän on edelleen poliisin huostassa. Myöhemmin yöllä otettiin lisäksi kiinni toinen mies, jota epäillään pahoinpitelystä Forssan keskustassa elokuun 12. ja 13. päivän välisenä yönä. Hänen mahdollista osuuttaan vastaanottokeskuksen tapahtumiin vasta selvitetään. Kiinniotetut ovat nuoria Forssan seudulla asuvia miehiä.
Yhteenotosta tuli hätäkeskukseen useita ilmoituksia, ja paikalle hälytettiin kaikki vapaana olleet poliisipartiot noin kello 17.20. Poliisin tultua tilanne oli rauhoittumassa ja suuri osa suomalaisista tappeluun osallistuneista oli poistunut paikalta.
Poliisi pyytää kaikkia mahdollisesti vammoja saaneita ilmoittautumaan lähimmälle poliisiasemalle tai tekemään sähköisen rikosilmoituksen. Alustavan arvion mukaan vammoja saaneita henkilöitä on useita. Jos omaisuusvahinkoja on aiheutunut, poliisi pyytää ilmoittamaan myös näistä, jotta tapahtumista saadaan kokonaiskäsitys.
Poliisi ei hyväksy rasismia. Poliisi puuttuu etniseen syrjintään, vihaa ja laittomuuksia lietsovaan puheeseen sekä väkivaltaan, kohdistui se sitten turvapaikanhakijoihin tai paikallisväestöön. Kaikista laittomuuksista ja niihin viittaavista puheista tai viesteistä tulee tehdä poliisille ilmoitus matalalla kynnyksellä.

 

Nettiversiota muokattu klo 13.50. 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti