Lounais-Häme Suomi

Yle: Ilmastonmuutosta torjuvasta Compensate-säätiöstä on tehty tutkintapyyntö

Poliisihallitus haluaa selvittää, onko päästöhyvityksissä kyse lahjoituksista vai liiketoiminnasta.

Poliisihallitus on tehnyt tutkintapyynnön Compensate-säätiöstä, kertoo Yle. Säätiö pyrkii torjumaan ilmastonmuutosta vapaaehtoisilla päästöhyvitysmaksuilla, joiden tuotto käytetään esimerkiksi metsityshankkeisiin.

Helsingin poliisille jätetty tutkintapyyntö liittyy rahankeräyslakiin. Ylitarkastaja Mikko Cantell Poliisihallituksesta sanoo Ylelle, että tarkoitus on selvittää, onko Compensate-säätiön tapauksessa kyseessä lahjoitustoiminta vai onko palvelu liiketoimintaa.

Tähän mennessä Poliisihallitus on katsonut ilmastonsuojelutyön yleishyödylliseksi toiminnaksi. Monille järjestöille on myönnetty rahankeräyslupa tällaisen työn rahoittamiseen.

Compensate-säätiö aloitti toimintansa vuonna 2018 ilman rahankeräyslupaa. Säätiön johtaja Antero Vartia kertoo Twitterissä, että säätiö on hakenut rahankeräyslupaa noin kuukausi sitten. Vartian mukaan Compensate-säätiö on pyrkinyt aktiivisesti selvittämään, onko keräyslupa tarpeen.

Antero Vartia oli vihreiden kansanedustajana vuosina 2015–2018. Viime eduskuntavaaleissa hän ei enää asettunut ehdokkaaksi.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic