Lounais-Häme

Yle: Kolme lasta on joutunut hengenvaaraan syötyään Palmian ruokaa

Yhtiön ruokaa syödään 164 koulu- ja päiväkotikohteessa.
Kouluihin ja päiväkoteihin ruokaa valmistavalla Palmia oy:llä on vaikeuksia noudattaa lasten erityisruokavalioita. Asiasta kertoo Yle. Arkistokuva

Ruoka-aineallergioista kärsiviä lapsia on kiidätetty sairaalaan Palmian tekemien virheiden vuoksi.

Kouluihin ja päiväkoteihin ruokaa valmistavalla Palmia oy:llä on vaikeuksia noudattaa lasten erityisruokavalioita. Asiasta kertoo Yle.

Ylen tiedossa on kolme tapausta, joissa päiväkoti- tai kouluikäiselle lapselle on soitettu ambulanssi Palmian ruuasta saadun vakavan allergisen reaktion takia.

Tilanteet ovat olleet hengenvaarallisia, ja ne ovat tapahtuneet 2019 ja 2020.

Tapauksista kaksi sattui Riihimäellä Jukolan päiväkodissa ja alakoulussa. Ensimmäinen viime vuonna, toinen tämän vuoden kesäkuussa.

Kolmannen kerran ambulanssia tarvittiin toisessa kaupungissa tänä vuonna, mutta paikkakunta ei ole Ylen tiedossa. Palmia myöntää tapaukset.

Lisäksi Ylen mukaan on sattunut useita läheltä piti -tilanteita sekä allergiselle ruualle altistumisia, jotka eivät ole johtaneet välittömään hengenvaaraan.

Palmia valmistaa ja toimittaa ruokaa 164 koulu- ja päiväkotikohteeseen Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Yhtiön aterioita syödään myös hoivakodeissa, palvelukeskuksissa ja sairaaloissa. Lisäksi Palmialla on 29 lounasravintolaa ja kahvilaa. Yhtiö tarjoaa myös turva-, siivous- ja kiinteistöpalveluita.

Uusimmat

Fingerpori

comic