Lounais-Häme Hämeenlinna

Yle: Nuuskan myynnin laillistaminen saa kannatusta eduskunnassa

Merja Kyllönen (vas.) aikoo esittää hallitukselle poikkeusluvan hakemista EU:sta haittojen vähentämiseksi.
Nuuskaa saa EU:n alueella myydä vain poikkeusluvalla. Kauppa on sallittua vain Ruotsissa. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen
Nuuskaa saa EU:n alueella myydä vain poikkeusluvalla. Kauppa on sallittua vain Ruotsissa. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Nuuskan maahantuonnin ja myynnin laillistamista kannattavia kansanedustajia löytyy lähes jokaisesta eduskuntaryhmästä, kertoo Yle uutiset.

Yle lähetti kyselyn kaikille kansaedustajille. 49 kyselyyn vastanneesta kansanedustajasta 18 oli laillistamisen puolesta, 24 vastaan ja 7 ei osannut tai halunnut kertoa kantaansa.

Hämeen vaalipiirin 14 kansanedustajasta kyselyyn vastasivat Johannes Koskinen (sd.), Lulu Ranne (ps.) ja Päivi Räsänen (kd.), jotka kaikki vastustivat laillistamista.

 

Yle: Suomi joutui vaikeuksiin taistelussa nuuskaa vastaan – ja siksi moni nuuskaa vastustanut kansanedustaja haluaisi nyt laillistaa sen (22.9.2018)

 

Nuuskan myyminen on EU:ssa sallittu poikkeusluvalla vain Ruotsissa. Ylen mukaan vasemmistoliiton Merja Kyllönen aikoo esittää hallitukselle, että myös Suomi aloittaisi neuvottelut poikkeusluvasta.

Hän kertoo Ylelle vastustavansa nuuskaamista, mutta uskoo Suomen voivan torjua sitä parhaiten laillistamalla.

– Me ei enää hallita tätä ongelmaa. Nuuskaaminen kasvaa salaa ja se on lisääntynyt varsinkin alaikäisten parissa. Olen saanut maakunnista opettajilta viestejä, että jopa käytettyä nuuskaa myydään eteenpäin, Kyllönen kertoo Ylelle.

Nuuskan myymisen laillistamalla Suomi saisi Kyllösen mukaan verotuloja haittojen vähentämiseen sekä myös tietoa nuuskan todellisesta käytöstä. FL

 

Lue myös: Tupakat tumpanneet nuoret ovat nyt nuuska huulessa – FoPSissa nuuskabuumia ei tunnisteta tai käyttö on piilossa (25.8.2019)

Lue myös: Nuuskan salakuljetuksella voi takoa miljoonia – jengiä epäillään peräti 13 000 kilon pimeästä kaupasta (17.9.2018)

Lue myös: Laiton nuuskakauppa rehottaa sosiaalisessa mediassa – Tulli jahtaa salakuljettajia minkä ehtii, mutta nuuskan käyttö vain lisääntyy (6.7.2018)

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti