Lounais-Häme

Yle: Suomi tarjoaa metsäpalojen sammutusapua Ruotsiin

Helsinki
26.07.2018, 15:00

Ulkomaat

Suomi on päättänyt tänään tarjota metsäpalojen sammutusapua Ruotsiin. Ensimmäiset joukot olisivat valmiina lähtöön Torniosta vuorokauden sisällä, jos Ruotsi apua pyytää, uutisoi Yle.
Sisäministeriön pelastusylitarkastaja Rami Ruuska kertoi STT:lle, että Ruotsiin olisi lähtemässä noin 35 hengen pelastusjoukkue kalustoineen.
– Se, mihin päin Ruotsia he sammutustehtäviin lähtisivät, on vielä auki, Ruuska lisäsi.
Hänen mukaansa Suomen Lapin sääennuste ja metsäpalojen tilanne ovat nyt sellaiset, että alueelta on mahdollista irrottaa sammuttajia auttamaan Ruotsiin. Lähtevä ryhmä koottaisiin Suomen normaalivahvuuden ulkopuolelta. Kotimaisesta valmiudesta Ruotsiin lähtijöitä ei Ruuskan mukaan voida irrottaa.
Metsäpaloriskin ennuste on Suomessa ainakin osittain jälleen huonontumassa.
Laajoja metsäpaloja sammuttava Ruotsi on aiemmin toivonut Suomesta avuksi lentosammutuskalustoa.

Ruotsi saattaa pyytää apua Natolta

Ruotsi saattaa pyytää Nato-mailta apua metsäpalojen sammutustöihin, kertoo uutistoimisto TT. Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa.
Ruotsi on saanut sammutustöihin paljon kansainvälistä apua. Maata on ollut avustamassa esimerkiksi kaksi italialaiskonetta, mutta ne poistuvat Ruotsista jo viikonlopun aikana. Ruotsi on saanut sammutusapua myös muun muassa Saksasta, Ranskasta, Puolasta ja Tanskasta.
Ruotsin kriisintorjuntaviranomainen kertoi tänään, tilanne joillain paloalueilla on jo parempi kuin esimerkiksi eilen. Etelä-Ruotsissa sen sijaan lisätään TT:n mukaan sammutusvalmiutta, koska alueella ei ole satanut niin paljon kuin ennustettiin. Vaxjöhön on tänä iltana määrä saapua kaksi saksalaista ja yksi liettualainen helikopteri sammutustöitä varten.

https://yle.fi/uutiset/3-10323559

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic