Lounais-Häme

Yleismiehelle yksi titteli lisää

Juha-Matti Vuorelaa voi nimittää todelliseksi yleismieheksi vieläpä useammassa seurassa ja lajissa.

Tuorein titteli ja tehtävä lankesi tällä viikolla, kun Vuorela valittiin Forssan Palloseuran uudeksi puheenjohtajaksi.

34-vuotias Vuorela on asunut ikänsä Somerolla, mutta hän kiekkoili FoPS-Junioreissa aikoinaan yksitoista kautta B-junioreihin asti.

Kolme vuotta sitten Vuorela palasi Palloseuraan samaan aikaan, kun Jarmo Palomäki aloitti nyt päättyneen kautensa FPS:n puheenjohtajana.

Vuorela puuhasi Somerolla sekä SoPan jääkiekkoilijoiden että Pepe Rollerin rullakiekon SM-liigajoukkueen taustalla. Kun SoPan edustuskiekko alkoi hiipua, Timo Willman houkutteli Vuorelan FPS:n hommiin.

Vuorela aloitti joukkueenjohtajana, mutta sai pian ”miehenä joka ei osaa sanoa ei” kasapäin muitakin tehtäviä muun muassa seuran sihteerin tittelillä. Seuraavaksi Vuorelalle lankesi toinen sekatyömiehen eli toiminnanjohtajan rooli.

– Olen puuhannut Palomäen ”Jaffan” oikeana kätenä, joten puheenjohtajan työt ovat aika tuttuja. Jaffa on paneutumassa enemmän nuorisopuolelle ja hän kysyi minulta, ryhtyisinkö puheenjohtajaksi. Lupasin jos ei muita halukkaita ilmaannu. Olen siis saanut valmistautua tehtävään jo jonkin aikaa, kertoo tämänkin kauden FPS:n toisena joukkueenjohtajana aloittanut Vuorela.

– Puheenjohtajuus tuo enemmän paperien pyörittelyä, mutta haluan pysyä lähellä joukkuetta enkä piiloutua toimiston nurkkaan.

Uuden puheenjohtajan mielestä FPS on menossa oikeaan suuntaan.

– Seura on paremmassa jamassa kuin vuosi sitten. Myös urheilullinen menestys on hyvä, vaikka joudumme jatkamaan kulukuuria.

– Tavoitteena on elvyttää toimintaa ja vakauttaa taloutta. Mitään poppakonsteja en keksi, mutta esimerkiksi keinoja yleisömäärien kasvattamiseksi ja muiden toimintaa tukevien tapahtumisen järjestämiseksi pitää miettiä. Tärkeänä tavoitteena on pitää seura sellaisena, että jokainen voi kantaa ylpeästi FPS:n värejä, Vuorela korostaa.

SoPa kiekkoili välivuoden jälkeen viime kaudella miesten kolmosdivisioonassa, mutta jo alkukesästä kävi selväksi ettei täksi kaudeksi saada joukkuetta kokoon. Näin Vuorelan jääkiekkohommat Somerolla loppuivat.

– Oma poika pelaa SoPan junioreissa ja olen yhä Someron Pallon Jääkiekkoedustus ry:n puheenjohtaja. Seuraa ei ole lopetettu, muta toiminta ajettiin kesällä alas, Vuorela kertoo.

Rullakiekkoa Vuorela ei sen sijaan ole jättänyt, vaikka Pepe Rollerkin on pelannut SM-liigaa jo muutaman vuoden ”kuin viimeistä kautta”.

– Eiköhän Pepe vielä taas yhden kauden pelaa. Minulta kysyttiin jo jätänkö Pepen FPS:n puheenjohtajuuden vuoksi. Kahden eri lajin ja seuran tehtävät eivät kuitenkaan ole ristiriidassa eivätkä haittaa toisiaan, joten jatkan Pepen taustalla managerina.

FPS sai vuosikokouksessa uuden puheenjohtajan lisäksi kaksi uutta hallituksen jäsentä, Mia Cavenin ja Pasi Nuoran. Nuora toimi viime kaudella FPS:n toiminnanjohtajana, mutta nyt seurassa palataan hallitusvetoiseen toimintaan, jossa toiminnanjohtajan työt jaetaan hallituksen jäsenten kesken.

Edellä mainittujen ohella FPS:n johtokunnassa jatkavat Matti Lahti, Timo Tukia, Jarmo Palomäki ja Matti Jaakkola. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti