Lounais-Häme Jokioinen

Yleisön pyynnöstä tunti lisää – Lasten maatalousnäyttely Mansikki varaa aikaa myös päiväunille

Mansikki täyttää taas syyskuussa Elonkierron puiston Jokioisilla. Lasten maatalousnäyttely on jo kesäpuuhien klassikko. Kuva: Lassi Puhtimäki
Mansikki täyttää taas syyskuussa Elonkierron puiston Jokioisilla. Lasten maatalousnäyttely on jo kesäpuuhien klassikko. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomalaista maaseutua esittelevää lasten maatalousnäyttely Mansikkia valmistellaan parasta aikaa.

LounaPlussan Elina Hujanen kertoo, että syyskuun tapahtuma on hyvin paljon edeltävien vuosien kaltainen. Luvassa on eläimiä, koneita ja paljon sopivaa tekemistä lapsille.

Hyvää ei kannata muuttaa.

Luitko tämän: Maalaiselämää Mansikissa – eli hyppimistä heinäpomppiksessa, traktoreilla ajelua ja eksyminen hamppulabyrinttiin

– Vuosittain keräämme yleisöpalautteen ja sen perusteella Mansikkia on toivottu muun muassa kaksipäiväiseksi. Tänä vuonna pidennämme aukioloaikaa tunnilla, jotta päivään jää aikaa myös pienten päiväunille, Hujanen toteaa.

Kuudetta kertaa järjestettävä Mansikki on saanut alkunsa Leader-hankkeena vuonna 2014.

Pääjärjestäjä LounaPlussan lisäksi tapahtuman taustalla ja joka vuosi laajenevassa yhteistyöverkostossa ovat Luke tiedetelttoineen, eri yhdistykset ja seudun yritykset sekä kunnan työpajat.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Jokioisten kunta, Jokioisten Osuuspankki ja Loimi-Hämeen Jätehuolto.

Mansikki valloittaa Jokioisten Elonkierto-puiston syyskuun 7. päivänä. Paikkansa lounaishämäläisessä tapahtumatarjonnassa vakiinnuttanut koko perheen tapahtuma kerää yleisöä Jokioisille laajalti Etelä-Suomen alueelta. Viime vuonna Mansikissa vieraili ennätykselliset 6 200 ihmistä.

Elonkierto-puistossa perinteisiä maatilan eläimiä voi ihailla maksutta koko kesän ajan, mutta Mansikki laajentaa eläinten määrää. Silloin voi ihastella myös aaseja, alpakoita, ankkoja ja ylämaankarjaa sekä poneja. Lapset voivat koittaa talutusratsastusta poneilla.

Lapset saavat kokea ainutlaatuisia elämyksiä, kuten oljissa hyppelyä, oikealla traktorilla ajamista, lampaan villan koskettamista tai maitokärryjen työntämistä.

Mansikin avauspuheen pitää tapahtuman suojelija, Luken pääjohtaja Johanna Buchert. Ohjelmalavalla tahtia päivään lyö Panssariprikaatin VMTK-bändi Kimmo Kopran johdolla.

Myös lastenorkesteri Sähköankerias saapuu Raumalta Jokioisille. Museorautatien höyryjunat ovat lisäksi ajossa koko päivän, ja illan hämärtyessä Minkiön asemalla nähdään ilotulitus.

Lasten maatalousnäyttely Mansikki lauantaina 7.9.2019 klo 10–18 Jokioisten Elonkierto-puistossa. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic