Lounais-Häme Somero

Yleisurheilukentän huoltorakennuksen korjaushanke keskeytetään Somerolla – Kustannukset ylittyivät reilusti

Hanketta ei toteuteta hyväksyttyjen suunnitelmien mukaan.
Someron yleisurheilukentän huoltorakennuksen muutos- ja peruskorjaushankkeelle laaditaan uudet suunnitelmat. Kuva: Lassi Puhtimäki
Someron yleisurheilukentän huoltorakennuksen muutos- ja peruskorjaushankkeelle laaditaan uudet suunnitelmat. Kuva: Lassi Puhtimäki

Yleisurheilukentän huoltorakennuksen muutos- ja peruskorjaushanke keskeytetään Somerolla. Tekninen lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että hanke keskeytetään.

Hanketta ei toteuteta hyväksyttyjen suunnitelmien mukaan, koska kustannukset, noin 550 000 euroa, ylittävät reilusti hankkeen vuoden 2022 määrärahat, 290 000 euroa.

– Hankkeelle laaditaan uudet suunnitelmat siten, että se on toteutettavissa määrärahojen puitteissa, Someron kaupungin tekninen johtaja Marko Mäkinen sanoo.

Kaupunginvaltuusto oli päättänyt käynnistää huoltorakennuksen muutos- ja peruskorjaushankkeen. Lounais-Suomen aluehallintovirasto oli myöntänyt hankkeelle valtionavustusta 74 700 euroa, mikä on 30 prosenttia kokonaiskustannuksista.

Mäkinen kertoo, että hanke oli tarkoitus käynnistää tammikuun puolivälissä.

– Huoltorakennus eli Solu on väliaikainen rakennus, jolla on lupa vuoteen 2023 asti, ja koska se on kaavan vastainen se tulisi poistaa. Oma ajatukseni on, että rakennus tulisi myydä, Mäkinen sanoo.

Solu on sivistystoimen käytössä.

Uusimmat

Fingerpori

comic