Lounais-Häme

Ylellä vieraillut ministeri Virolainen ihmettelee Venäjän uutta tullilakia

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) pitää Venäjän uutta tullilakia kummallisena. Ylen Ykkösaamussa vieraillut Virolainen toivoo, että Suomen ja Venäjän tullit kävisivät tilanteen läpi.

Venäjällä on tullut voimaan tullilaki, jonka mukaan maahan voi viedä vain yhden ulkomaisen auton omistajaa kohden kerrallaan ilman ylimääräisiä maksuja. Suomen Tulli kertoi perjantaina Twitterissä, että useita suomalaisia on jo verotettu uuden lain nojalla.

Esimerkiksi yksityisautoilijat saattavat joutua vaikeuksiin, jos he ajavat lainarahalla ostetuilla eli esimerkiksi rahoitusyhtiön tai pankin omistamilla autoilla.

Venäjän uuden lain mukaan saman omistajan autoja ei voi olla Venäjällä kuin yksi samaan aikaan. Jos maahan haluaa viedä useampia ajoneuvoja kerralla, pitää maksaa muista autoista erillinen takuumaksu maahantuotaessa.

– Jos haluamme, että ihmiset liikkuvat turisteina ja tekevät kauppaa maiden välillä, tämä ei todellakaan sujuvoita rajamuodollisuuksia, Virolainen sanoi.

Ministeri kertoi ottavansa asian hoitaakseen, mikäli ratkaisua siihen ei tullien välillä synny.

https://twitter.com/SuomenTulli/status/1038056606473379841

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti