Lounais-Häme Helsinki

Ylen haastattelema hallituslähde: STM ja THL eivät esitä Uudenmaan eristämisen jatkamista

Taustalla koronaviruksen leviäminen Suomessa.
Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Ylen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) eivät esitä Uudenmaan eristämisen jatkamista. Yle nojaa tietonsa hallituslähteeseen.

Monialainen asiantuntijaryhmä on valmistellut epidemiatilanteesta selvitystä, joka on pohjana hallituksen päätökselle Uudenmaan eristämisen lopettamisesta tai sen jatkamisesta. Mediatietojen mukaan hallitus olisi kertomassa päätöksestään keskiviikkona.

Päätöksen taustalla vaikuttaa keskeisesti se, onko epidemia levinnyt Suomessa jo niin laajalle, ettei Uudenmaan eristäminen olisi perusteltua. Ylen tietojen mukaan perusteena eristämisen lopettamiselle olisi juuri se, että tartuntatilanne Uudellamaalla ei enää eroa merkittävästi muista Suomen tautikeskittymistä. Ilmaantuvuus on selvästi muuta Suomea korkeampi myös länsirajan Länsi-Pohjassa, käy ilmi THL:n koronakartasta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) arvioi keskiviikkona Ylen A-studiossa, että liikkumisrajoitus todennäköisesti päättyy 19. huhtikuuta eli sitä ei jatketa. Hän toisti tämän viikonloppuna Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic