Lounais-Häme Forssa

Ylevät ravit Forssaan? – Julkaisu luonnostelee maakunnille ideoita vetovoiman vahvistamiseksi

Uusien ideoiden Suomi -julkaisu esittää Forssan vetovoimaa vahvistavaksi ideaksi vallankumouksellisen raviurheilun.
Jan Erola ehdottaa Forssaan Ascot-henkistä ravitapahtumaa. Se houkuttelisi paikalle väkeä myös paikkakunnan ulkopuolelta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jan Erola ehdottaa Forssaan Ascot-henkistä ravitapahtumaa. Se houkuttelisi paikalle väkeä myös paikkakunnan ulkopuolelta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Maakuntien kannattaa erottautua toisistaan, tarkkailla muiden menestymistä ja rakentaa brändiään oman erikoisalueensa ympärille, toteaa Jan Erola tuoreessa KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön Polemia-sarjan julkaisussa Uusien ideoiden Suomi.

– Julkaisun ajatuksena on innostaa ja rohkaista yrittäjiä. Liian usein tekeminen jää Suomessa liian pieneksi. Julkaisulla rohkaistaan tekemään maakunnissa isoja asioita, joilla voidaan muuttaa paikkakuntien suuntaa, Erola sanoo.

 

Erolan mukaan Kanta-Hämeen maantieteellinen sijainti kolmen eteläisen Suomen suurimman kasvukeskuksen välimaastossa on erinomainen.

– Kun oman lähialueen ulkopuolelta saadaan ihmisiä vierailemaan paikkakunnalla, se parantaa pitkällä aikavälillä paikkakunnan elinvoimaa.

Forssalla on vallankumouksellinen historia: vuonna 1903 kaupungissa kokoontui työväenliike, joka teki Forssan julistuksen. Yli 70 vuotta myöhemmin Koijärvellä luonnonsuojelijat taas kokosivat monet pienissä piireissä toimineet ihmiset yhdeksi kansanliikkeeksi, josta myöhemmin syntyi Vihreä liike.

– Kyseenalaistavan ajattelun keskus voisi olla Forssan tapa erottautua muista, Erola sanoo.

 

Kirjassaan Erola ideoi konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä maakunnat voisivat tehdä elinvoimaisuutta parantaakseen.

Kanta-Hämeessä ideat liittyvät Forssaan ja raviurheilun kehittämiseen.

– Forssassa järjestetään vuonna 2021 suomalaisen raviurheilun ehdoton ykköstapahtuma Kuninkuusravit. Forssan ravirata voisi olla raviurheilun palvelumuotoilun edelläkävijä, Erola kirjoittaa.

Julkaisussa ehdotetaan, että ravien tulee houkutella uusia ihmisiä nykyisten hevosharrastajien lisäksi.

Erola kirjoittaa, että ydintuote, eli itse ravikisa, on kunnossa, mutta sen päälle tarvitaan ”vain paksu kerros kermavaahtoa ja mansikoita”.

– Tapahtumasta pitää tehdä sellainen, että ensikertalaisenkin on helppo tulla sinne. Viihdetapahtuma, joka vetoaa myös muihin kuin niihin, joille hevoset ovat ainoa intohimo, Erola selventää.

 

Lue myös: Forssa antaa työtä ja rahaa Pilvenmäen kesän 2021 Kuninkuusraveille – Valmistelut käynnissä

 

Aiemmin tällä viikolla julkaistu kirja jaetaan kaikille Suomen kunnanjohtajille ja maakuntajohtajille.

Erola on ideoinut ehdotukset maakuntaohjelmien ja -strategioiden, raporttien ja lehtiartikkelien sekä maakuntajohtajien, asiantuntijoiden ja yrittäjien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta.

– Yksittäiset tapahtumat saattavat tuntua turhilta, mutta näin ei ole. Ne saavat ihmiset ajattelemaan, ideoimaan ja ryhtymään hämmentäviinkin yhteistyökuvioihin. Ihmisten kohtaamisia kannattaa vaalia, sillä siten luodaan kontakteja, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia, Erola sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic