Lounais-Häme

Yli 80 ihmistä kuollut Japanissa kaatosateiden takia, evakuointimääräys yli kahdelle miljoonalle ihmiselle

Tokio
08.07.2018, 20:20

Ulkomaat

Japanissa kaatosateiden aiheuttamien tulvien ja maanvyöryjen jäljiltä löytyy yhä lisää kuolonuhreja. Japanin yleisradion NHK:n mukaan kuolleita olisi sunnuntai-iltaan mennessä jo 85, minkä lisäksi kymmeniä ihmisiä on viranomaisten mukaan kateissa.
Uhriluvun ennakoidaan edelleen kasvavan.
Torstaista asti jatkuneet ennätysmäiset sateet ovat koetelleet erityisesti saarivaltion keski- ja länsiosia. Pelastustöihin on hälytetty kymmeniätuhansia pelastustyöntekijöitä, poliiseja ja sotilaita.
Pääministeri Shinzo Aben mukaan pelastajat taistelevat aikaa vastaan ja monen ihmisen turvallisuus on edelleen takaamatta. Hallitus on pääministerin mukaan perustanut kriisiryhmän koordinoimaan pelastustehtäviä.
Yli kahdelle miljoonalle ihmiselle on annettu evakuointimääräys. Se ei kuitenkaan ole pakollinen, joten ihmisiä on jäänyt koteihinsa alueilla, joissa tulvavedet tekevät tuhojaan.

”Alueemme muuttui valtamereksi”

Esimerkiksi Hiroshiman alueen pikkukaupungissa Miharassa tuhot paljastuivat sateeseen tulleen tauon aikana. Moni seudun maantie muistutti mutaista jokea, jossa vesi juoksee paikalleen hylättyjen autojen lomassa.
– Alueemme muuttui valtamereksi, kuvaili 82-vuotias Nobue Kakumoto.
Tulvivilla seuduilla muun muassa kaivettiin pois teiden päältä maanvyörymiä. Ne ovat tehneet ajokelvottomiksi myös sellaisia maanteitä, joiden ajoradalle vesi ei ole jäänyt pysyvämmin.
– Teemme pelastustyötä kellon ympäri. Yritämme myös palauttaa toimintaan infrastruktuuria kuten vesihuoltoa ja kaasuyhteyksiä, kertoi Hiroshiman prefektuurin viranomainen Yoshihide Fujitani.
Japanissa meneillään oleva katastrofi on maan pahin sateisiin liittyvä kriisi sitten vuoden 2014. Tuolloin ainakin 74 ihmistä kuoli rankkasateiden aiheuttamissa mutavyöryissä Hiroshiman seudulla.

https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20180708_26/

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic