Lounais-Häme

Yli kaksi viikkoa Välimerellä jumissa ollut, siirtolaisia kuljettanut alus päästettiin Tunisiaan

Tunis
29.07.2018, 08:54

Ulkomaat

Tunisia ilmoitti lauantaina päästävänsä 40 siirtolaista kuljettavan aluksen satamaansa. Pääministeri Youssef Chahedin mukaan Tunisia ottaa siirtolaiset vastaan humanitaarisista syistä. Aiemmin Tunisia oli kieltänyt alusta tulemasta satamiinsa.
Tunisialainen kaupallinen alus pelasti siirtolaiset Välimereltä yli kaksi viikkoa sitten ja on odottanut siitä asti lupaa päästä satamaan. Siirtolaisten joukossa on kaksi raskaana olevaa naista.
– Huolimatta siitä, että tämän päätöksen tekemisessä kesti, olemme iloisia ja helpottuneita, aluksen kapteeni kommentoi Tunisian hallituksen päätöstä uutistoimisto AFP:lle.
Tunisian lisäksi myös Malta, Ranska ja Italia kielsivät alusta tulemasta satamiinsa, kertoivat CNN ja Guardian aiemmin tällä viikolla.
Aluksen pelastamat siirtolaiset olivat lähteneet ylittämään Välimerta Libyasta. Guardianin tietojen mukaan heidät löydettiin ajelehtimassa pienessä puuveneessä Maltan etsintä- ja pelastusalueelta. AFP:n mukaan he olivat ajelehtineet merellä viisi päivää tunisialaisaluksen löytäessä heidät.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic