Lounais-Häme Forssa

Yli kolmannes forssalaisista koululaisista kärsii nettiriippuvuuden oireesta

Sähkö- ja hybridiautot kiinnostavat Jarmo Palukkaa, ja hän kilpailutti autoliikkeet oman tablettitietokoneensa avulla. Leasing-tarjouksia tuli nopeasti neljästä sähköistetystä mallista. Kia e-Niro -sähköauton blokkasi ulos kilpailusta pitkä toimitusaika, sillä auton olisi saanut käyttöön vasta kevätkesällä 2020. Kuva: Kari Pitkänen
Koko Kanta-Hämeessä kyselyyn vastanneista 4.- ja 5. -luokkalaisista netinkäyttöä siinä onnistumatta on pyrkinyt vähentämään noin 40 prosenttia oppilaista. Kuva: Kari Pitkänen

Kansallisen kouluterveyskyselyn mukaan lähes 40 prosenttia Forssan 4. ja 5. -luokkalaisista koululaisista ei ole pystynyt vähentämään netinkäyttöä, vaikka on yrittänyt.

Kyselyyn vastanneista alakouluikäisistä tytöistä 42,2 prosenttia ja pojista 35,8 prosenttia vastasi yrittäneensä usein viettää vähemmän aikaa netissä, mutta ei ole onnistunut.

Nuoremmilla tytöillä riippuvuus nettiin on vastausten perusteella kovin.

Forssalaisista kyselyyn vastanneista yläkoululaisista tytöistä 32,1 prosenttia ja pojista 35,8 kertoi vastasi yrittäneensä turhaan vähentää verkossa vietettyä aikaa.

 

Koko Kanta-Hämeessä kyselyyn vastanneista 4.- ja 5. -luokkalaisista netinkäyttöä siinä onnistumatta on pyrkinyt vähentämään noin 40 prosenttia oppilaista.

Kanta-Hämeen yläkoululaisten 8. ja 9. -luokkalaisten vastausten perusteella nettiä on onnistumatta yrittänyt vähentää noin 30 prosenttia nuorista. Vanhemmista pojista ongelmia netinkäytön vähentämisessä on kokenut 23 prosenttia vastaajista ja tytöistä 34 prosenttia.

Keväällä 2019 toteutettuun valtakunnalliseen Kouluterveyskyselyyn vastasi yli 250 000 lasta ja nuorta. FL

 

Lisää kouluterveyskyselystä: Koulussa viihdytään hyvin, mutta pientä osaa oppilaista kiusataan silti viikoittain

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic