Lounais-Häme

Yli tuhat jokioislaista jäi ilman sähköä

Ukkonen katkaisi sähköt Jokioisilta tiistaina kello 11.15. Sähkökatkos kesti noin 20 minuuttia ja koski Jokioisilla 1157 taloutta tai yritystä.

Katkoksen ei tiedetä aiheuttaneen vakavia ongelmia. Esimerkiksi Jokioisten S-marketille ei koitunut ylimääräisiä kustannuksia katkoksesta. Marketista kerrotaan, että pakastimien päälle saatiin pahvit ja kassat toimivat jonkin aikaa katkoksesta huolimatta. Kauppa jouduttiin kuitenkin sulkemaan hetkeksi.

Leito-Forssa-välisen linjan sähkökatkos oli periaatteessa täysin normaali. Kantaverkkoyhtiö Fingridin kehityspäällikön Jonne Jäppisen mukaan vastaavanlaisia katkoksia tapahtuu noin 300 vuodessa. Normaalitilanteessa sähköt palautuvat alle sekunnissa niin sanotun automaation vuoksi.

Automaatio oli kuitenkin otettu pois päältä Lieto-Forssa-linjalla, koska linjan läheisyydessä on työmaa. Kantaverkkoyhtiön piti ennen sähkön palauttamista varmistaa, ettei työmaalla sattunut henkilövahinkoja. Sähköt palautettiin käsityönä. Kaikkiaan katkos koski linjalla 4000 asiakasta.

Uusimmat

Fingerpori

comic