Lounais-Häme Forssa

Ylioppilaskirjoitukset hajautetaan Forssan yhteislyseossa useaan koetilaan – Näillä näkymin koronakaranteenissa olevat eivät voi Forssassa osallistua kokeisiin

Hajauttamisen avulla pystytään Veistolan mukaan huolehtimaan turvaväleistä, koska saleissa joka toinen paikka on tyhjänä.
Ylioppilaskirjoitusten järjestäminen vaatii Forssan yhteislyseossa erityisjärjestelyjä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ylioppilaskirjoitusten järjestäminen vaatii Forssan yhteislyseossa erityistoimia. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Ylioppilaskirjoitukset suoritetaan Forssan yhteislyseossa koronan aiheuttamien erityisjärjestelyjen myötä. Kirjoitukset alkavat ensi viikon tiistaina. Forssan yhteislyseon rehtori Simo Veistola kertoo, että kokeet on hajautettu useampaan tilaan.

– Monitoimisalissa on alle 50 kokeen suorittajaa, kun siellä on normaalisti 95 paikkaa. Jugend-salissa on tila 20 kokelaalle, kun siellä on normaalisti 40 paikkaa. Lisäksi kirjoittajia hajautetaan erinäisiin luokkiin niin, että kussakin luokassa on alle 15 opiskelijaa. Suurimpiin kokeisiin osallistuu kerralla yhteensä noin 150 kirjoittajaa, Veistola kertoo.

Hajauttamisen avulla pystytään Veistolan mukaan huolehtimaan turvaväleistä, koska saleissa joka toinen paikka on tyhjänä. Opettajat toimivat valvojina niin, että heitä on kerrallaan koulussa noin 20.

– Valvojilla on kasvomaskit, ja Ylioppilastutkintolautakunta suosittelee, että myös opiskelijat käyttävät kokeissa kasvomaskia.

Vapaaehtoista karanteenia noudatettu

Abiturientteja on suositeltu jäämään ennen kirjoituksia kahden viikon vapaaehtoiseen karanteeniin. Veistolan arvion mukaan sitä on myös noudatettu aika hyvin.

Kokeisiin eivät voi osallistua koronatartunnan saaneet eivätkä koronaan viittaavista oireista kärsivät, vaikka heillä ei olisikaan positiivista koronatestitulosta.

– Yhteislyseon johtokunta linjaa torstaina miten menetellään koronakaranteenissa olevien kanssa. Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että he eivät voi suorittaa ylioppilaskokeita Forssan yhteislyseossa, koska se vaatisi oman sisääntulon, oman vessan ja kokeen ajaksi oman lasikopin ja valvojan. Näillä näkymin emme pysty järjestämään näitä.

Forssassa pieni etulyöntiasema

Forssan yhteislyseo on ollut korona-aikana paljon pitempään lähiopetuksessa kuin monet muut lukiot, joten Veistolan mukaan sen puolesta lähtökohdat ovat paremmat verrattuna moniin muihin lukioihin.

– Meillä on ylioppilaskirjoituksissa pieni etulyöntiasema, Veistola arvioi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic