Lounais-Häme

Ylitalo kisaa kohti kärkeä

Tammelalaislähtöinen Marko Ylitalo pelasi erinomaisesti frisbeegolfin World Tourin Konopiste Openissa Tshekissä.

Ylitalo kokosi kolmen kierroksen kisassa yhteistuloksen 187, eli 14 alle parin. Tuloksella irtosi jaettu 27. sija.

Saavutus on erinomainen, sillä arvostetussa kisassa oli mukana paljon maailman huippuheittäjiä.

-Olen todella tyytyväinen. Kisa meni yli odotusten, en osannut odottaa näin hyvää sijoitusta, Ylitalo kertoo.

Voiton kolmepäiväisessä kilpailussa otti amerikkalainen Richard Wysocki tuloksella -37. Hänen maanmiehensä Paul McBeth oli toinen ja Nate Sexton kolmas. Suomen kovasta tasosta lajissa kertoo se, että kymmenen parhaan joukosta löytyy neljä suomalaista.

27. sija toi Ylitalolle jo hieman vaivan palkkaa, 230 palkintodollaria.

-Sai niillä vähän hotellia ja ruokia maksettua, Ylitalo naurahtaa.

 

Ylitalon peli kulki tasaisen vahvasti kaikki kolme kierrosta Tshekissä.

-Avauspeli ja lähestymiset olivat ihan huippua, mutta puttaamisessa jäi parannettavaa. Olisin saanut pari heittoa tuloksesta pois, mikäli putit olisivat osuneet paremmin.

Ylitalolle jäi kisasta myös jossiteltavaa. Mikäli Ylitalo olisi saanut kisassa kaksi heittoa paremman tuloksen, olisi hän saanut sillä jo paikan World Tourin päättävästä DWGT Championship -kisasta.

-Vähän jäi harmittamaan, ettei päätöskisaan tullut paikkaa.

Konopisten komeat väylät olivat erittäin pitkiä, mutta niillä oli hyvin tilaa heittää. Rata vaati avauksilta pituutta ja sijoitusheitoilta pituuden lisäksi tarkkuutta, jota kisaa pääsi jatkamaan hyvältä paikalta.

-Rata sopi minulle. Pitkät avaukset olivat tärkeitä.

Ylitalolta jäi väliin kauden ensimmäinen World Tourin osakilpailu, joka käytiin tammikuussa Australiassa asti. Seuraavassa, kauden kolmannessa kilpailussa hän aikoo olla mukana, sillä se heitetään heinäkuussa Suomessa. Nokialla käytävä European Open on Suomen ja Euroopan ykköskisa frisbeegolfissa.

 

Salibandyä pitkään pelannut Ylitalo aloitti frisbeegolfin harrastamisen vuonna 2013. Hän kävi kokeilemassa lajia Tammelan radalla. Se oli menoa, paluuta ei ollut.

-Huomasin heti, että laji on mukava ja että minulla on lahjoja siihen.

Kilpailemisen Susikkaalta kotoisin oleva Ylitalo aloitti 2014. Hän kiersi aluksi pieniä kisoja ja pyrki niiden avulla nostamaan tasoaan.

Nykyään Keravalla asuva Ylitalo haluaa yhä kilpailla paljon. Se on hänen mukaansa kehittävämpää kuin pelkkä harjoittelu.

-Olen sitä mieltä, että treenaamalla oppii treenaamaan ja kilpailemalla kilpailemaan.

Ylitalon tavoitteet ovat korkealla. Hän haluaa lajin ammattilaiseksi ja ainakin maailman huipun tuntumaan. Ja jos hyvä Suomessa, on sitä maailmallakin.

-Tavoitteeni on päästä Suomen kymmenen parhaan joukkoon. Täällä on todella hyviä pelaajia, maailman kymmenen parhaan joukossa on useampi suomalainen.

Ylitaloa viehättää lajin haastavuus. Frisbeegolf kysyy psyykettä ja fysiikkaa. Kisat ovat pitkiä ja raskaita, eikä keskittyminen saa herpaantua.

-Laji vaatii kärsivällisyyttä ja paljon harjoittelutunteja. Vaaditaan paljon toistoja, että heitto tulee luonnostaan. FL

 

Suomessa kärkeä ja leveyttä
Lajin periaate sama kuin perinteisessä golfissa. Frisbeegolfissa tavoitteena päästä radan alusta loppuun mahdollisimman vähin heitoin. Pienimmän tuloksen saanut voittaa.Lajin huipuista suuri osa Yhdysvalloista. Myös Suomessa ja Ruotsissa frisbeegolfin taso korkealla.Kisoja harrastelijoista huippuammattilaisille.Pro-tour Suomen kärkikiertue. Neljä osakilpailua kaudessa.Henkilökohtaiset SM-kilpailut elokuussa. SM-kisat myös parifrisbeegolfissa, sekaparifrisbeegolfissa ja joukkuefrisbeegolfissa. Myös junioreille ja amatööreille SM-kisat.Disc Golf World Tour maailman ykköskiertue. Kiertueella neljä osakilpailua. Kolmas osakilpailu, European Open, heitetään heinäkuussa Nokialla.Forssan seudulla hyvät puitteet harrastukselle. Laadukkaat radat Forssassa, Jokioisilla ja Tammelassa. 

Uusimmat

Fingerpori

comic