Lounais-Häme

Yllättävä ratkaisija

 

-Teimme mitä pitikin, eli suojasimme kotietua. Tulimme peliin hyvin valmistautuneina ja keskittyneesti, tiivisti FoKoPon päävalmentaja Joonas Iisalo Forssassa pelatun ensimmäisen miesten 1. divisioona A:n välierän.

FoKoPo oli etenkin viimeiset kolme erää askeleen edellä vierailevaa Järvenpäätä ja piti kotiedun hallussaan luvuin 92-79. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa, joten FoKoPo tarvitsee vielä kaksi voittoa. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat sunnuntaina Järvenpäässä.

-Sieltä tulee kotijoukkue todella kovaa vastaan. Meidän täytyy vielä vähän petrata tästä pelistä. Erityisesti pitää pystyä parantamaan heittäjien puolustamista. Järvenpää meinasi päästä peliin mukaan, kun me vähän rentouduimme ja annoimme heille tilaa heittää, Iisalo huomautti.

Kovana kolmosten heittäjänä tiedetty JKS aloitti kaaren takaa pelottavan vahvasti ja pyssytti kahteen minuuttiin kolme kolmen pisteen koria. Seuraavaan 18 minuuttiin vieraat saivat yhdeksästä yrityksestä vain yhden sisään, mikä osaltaan avitti FoKoPon 16 pisteen taukojohtoon.

Vielä isompi syy oli kakkosten heittotarkkuus. Siinä missä FoKoPo heitti peräti 72,2 prosentin tarkkuudella (13/18), Järvenpää roiski 23 yrityksestä vain 6 sisään.

-Meidän pitää jatkossa olla puolustuksessa 40 minuuttia samassa valmiudessa kuin tänään suuren osan pelistä. Keskittyminen oli hyvää, mutta välillä lepsuiltiin, Iisalo linjasi.

FoKoPo johti peliä parhaimmillaan 18 pistettä ensimmäisen puoliajan lopulla. Tuo lepsuilu kahteen viimeiseen erään. Ensin forssalaiset päästivät vieraat kahdeksan pisteen päähän, kun kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia. Kun kaikkiaan 15 pistettä hyvällä tarkkuudella pussittanut ja uhrautuvasti puolustanut Elias Eerikinharju tulitti kaaren takaa FoKoPon jälleen 14 pisteen keulaan, moni arveli eron riittävän.

Niin ehkä arvelivat pelaajatkin, sillä tilanteesta 73-56 JKS kiskaisi puolentoista minuutin pätkän 11-0 ja nousi kuuden pisteen päähän. Sitten alettiin viskellä onnistuneita kolmosia oikein urakalla ja lopullisen niitin pelille löi Eerikinharju kolmosellaan, kun kellossa oli jäljellä kolme minuuttia ja eroa 14 pistettä.

Kokoonpanoon palannut Remon Nelson oli jälleen FoKoPon tehokkain, nyt saldona 29 pistettä ja 8 koriin johtanutta syöttöä. Hienosti molemmissa päissä kenttää onnistui myös Shane Heyward, joka puolustusraatamisen ohessa nosteli 10 kahden pisteen yrityksestään 8 sisään ja kirjautti 17 pistettä.

Selvästi asiantunteva raati palkitsi kotijoukkueen parhaana Eerikinharjun, joka teki entistä seuraansa vastaan ennätyspisteensä myös hyvällä tehoindeksillä. Kimmoisan Eerikinharjun saldoihin kirjattiin myös seitsemän levypalloa ja kolme syöttöä.

-Kaikilla on näissä peleissä kovat näyttöhalut, mutta ehkä Eliaksella oli vielä astetta kovemmat, Iisalo arvioi.

Ex-FoKoPo HL Coleman nakutti 19 pistettä ja JKS:n parhaana palkittu Leo Tarjanne 17. Vierasjoukkueen päävalmentaja Jarkko Lanua ei lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen näkynyt.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti