Lounais-Häme Forssa

Yöbussi ajaa vihdoin Helsingistä Forssaan – Bussi lähtee klo 22.05

Helsingistä pääsee Forssaan nyt kello 22.05 lähtevällä bussilla.
Kuvituskuva. Kuva: Kati Laukkanen
Kuvituskuva. Kuva: Kati Laukkanen

Uusi Helsingistä Forssaan ajava pikavuoro ajetaan maanantaista perjantaihin. Klo 22.05 lähtevä bussi on perillä Forssassa hiukan keskiyön jälkeen.

Pikavuoron reitti on Helsinki – Nummela – Karkkila – Forssa. Liikennöintisopimus kattaa yhden vuoden sekä mahdollisen optiovuoden.

Uudenmaan ely-keskus, Karkkilan kaupunki ja Forssan kaupunki jakavat keskenään iltabussin kustannuksia. Ely-keskuksen osuus on 30 prosenttia. Lopulliset kustannukset riippuvat vuoron käytöstä. Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi summaa, että Forssan osalta kustannukset jäävät muutamaan kymmeneen tuhanteen euroon.

Forssassa ehdittiin kärvistellä pitkään, kun Helsingistä ei enää ajettu bussivuoroja kakkostietä pitkin klo 21:n jälkeen. Huonoimmillaan viimeinen bussi lähti Helsingistä kohti Forssaa kello 20. Kaupungilla ei ole mahdollisuutta suoraan vaikuttaa markkinaehtoiseen liikenteeseen.

Valtuustoaloite maaliskuulta 2017 esitti, että Forssa käynnistäisi kakkostien kuntien kanssa neuvottelun myöhäisen illan bussivuoron saamiseksi. Keijo Koskimiehen (vihr.) lukeman aloitteen oli allekirjoittanut 17 valtuutettua ja yksi varavaltuutettu.

Forssa, Karkkila ja Tammela lähtivät ajamaan vuoden kokeiluna illan tilausvuoroa Forssan ja Karkkilan välille. Tuolloin ajatuksena oli, että bussi olisi ajanut Tammelan kautta. Jari Kesäniemi muistelee, että bussipalaveri Karkkilassa 2017 oli hänen ensimmäisiä komennuksiaan Forssan kaupunginjohtajana.

Byrokratian rattaat pyörivät hitaasti jos välillä lainkaan. Uudenmaan ely-keskuksen kilpailutus ei tahtonut onnistua. Vasta tänä keväänä ely-keskus sai aikaiseksi onnistuneen tarjouskilpailun Helsingistä klo 22.05 lähtevän iltavuoron liikennöinnistä.

Tarjouskilpailun voitti Pohjolan Liikenne. Bussi ajoi ensimmäisen iltavuoronsa kuluvalla viikolla.

Sopimuskausi kestää toukokuun loppuun 2020, mutta sopimusta voidaan jatkaa yhdellä optiovuodella. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic