Lounais-Häme Riihimäki

Koulupaloa epäillään tuhopoltoksi – "Vahingot kymmeniätuhansia euroja, ellei enemmänkin"

Koulunkäynti jatkuu Riihimäellä Herajoen koululla tulipalon aiheuttamista vahingoista huolimatta.
Poliisi peräänkuuluttaa havaintoja alueelta ja mahdollisesti koulurakennuksen matalan siipiosan katolla paloyönä liikkuneista henkilöistä.
Poliisi peräänkuuluttaa havaintoja alueelta ja mahdollisesti koulurakennuksen matalan siipiosan katolla paloyönä liikkuneista henkilöistä. Kuva: Pekka Rautiainen

Koulunkäyntiä pyritään jatkamaan mahdollisimman normaalisti Herajoen koululla perjantain vastaisena yönä syttyneen tulipalon aiheuttamista vaurioista huolimatta.

Koulun liikunta- ja ruokasali, jakelukeittiö, kirjastohuone ja kaksi varhaiskasvatuksen käytössä ollutta tilaa jouduttiin poistamaan käytöstä. Pahiten vaurioitui liikuntasali, joka on luultavasti pois käytöstä loppuvuoden.

– Joudumme purkamaan lattioita, kuivattamaan tiloja ja uusimaan rakenteita, Riihimäen rakennuspäällikkö Hannu Mattila kertoi perjantaina.

Ensi viikon aikana selviää, milloin savuvahinkoja kärsineet jakelukeittiö ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tilat saadaan takaisin käyttöön.

– Kartoitamme vahinkojen määrän ja laajuuden asiantuntijoiden kanssa. Liikuntasalia lukuun ottamatta tilat näyttävät silmämääräisesti ihan hyviltä, mutta savu- ja vesivauriot selviävät vasta tarkemmin tarkastellen, Mattila sanoo.

Vahingot mitataan vähintään kymmenissä tuhansissa euroissa.

– Pelkästään liikuntasalin korjaus tulee maksamaan 50 000 euroa tai enemmän, sillä vesi on päässyt lattiarakenteisiin. Mikäli savuvauriot vaativat korjauksia esimerkiksi välikatoilla laajemminkin, puhutaan jo huomattavasti isommista kustannuksista.

Ohikulkija havaitsi koulun päädyn olevan tulessa yöllä hieman ennen kello kahta. Pelastuslaitos sai tulen sammumaan aamuyöllä, mutta puuverhoillun koulun seinä- ja kattorakenteita jouduttiin purkamaan.

Syttymissyy ei ollut vielä perjantaiaamuna tiedossa, mutta rehtori Kalle Kiiskisen mukaan rakennuksessa ei ollut meneillään mitään korjaustöitä, joista palo olisi voinut saada alkunsa. Palo sai alkunsa koulun ulkoseinältä.

– Tietysti joku sähkövika on mahdollinen, mutta hyvin todennäköisesti palo on sytytetty tahallaan, Kiiskinen sanoo.

Poliisi uskoo palon olleen tahallisesti sytytetty ja asiaa tutkitaan törkeänä tuhotyönä.

Herajoen koulu on valmistunut 1980-luvun puolivälissä. Rakennuksessa on tehty laajoja kunnostustöitä viime vuosina.

Herajoen koulussa on noin 170 oppilasta ja 12 varhaiskasvatukseen osallistuvaa lasta. Päivähoitoikäiset lapset ja esikoululaiset siirretään ainakin ensi viikon ajaksi toisaalle päiväkotiin.

Kiiskinen sanoo, että koulun oppilaille suurin muutos tulee ruokailuun.

– Ruokailut pitää järjestää luokissa, mutta siitä meillä on jo kokemusta aikaisemmilta vuosilta. FL

Päivitetty kauttaaltaan 16.8. klo 13.22.

Uusimmat

Näkoislehti

13.7.2020

Fingerpori

comic