Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjä aikoo kehittää Murskan uimapaikkaa – Kioskin pitämisestä kiinnostunut yrittäjä ollut yhteydessä kuntaan

Tälle vuodelle ehdotetaan 20 000 euron lisämäärärahaa.
Ypäjällä pohditaan Murskan uimapaikan kehittämistä, jotta alue houkuttelisi paremmin valtatie 10:llä liikkuvaa asiakasvirtaa ja muita palvelujen käyttäjiä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ypäjällä pohditaan Murskan uimapaikan kehittämistä, jotta alue houkuttelisi paremmin valtatie 10:llä liikkuvaa asiakasvirtaa ja muita palvelujen käyttäjiä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ypäjän kunta aikoo kehittää Murskan uimapaikkaansa. Kunnanhallitus päätti ehdottaa kunnanvaltuustolle, että vuoden 2020 investointiohjelmaan myönnetään 20 000 euron lisämääräraha käytettäväksi Murskan uimapaikan rakennusten ja alueen muutos- ja korjauskustannuksiin.

Ypäjän kunta omistaa valtatie 10:n varrelta Murskan alueen, jossa on yleinen uimapaikka, kioskirakennus sekä pukeutumis- ja käymälätilat uimareille. Alue ja kioski ovat olleet kesäkäytössä. Murskan kioskin vuokrauksesta ei kuitenkaan saatu vuoden 2019 aikana tarjouksia, ja kioski oli suljettuna koko viime kesän.

Ypäjän kunnan tekninen johtaja Jouko Käkönen toteaa, että Murskan kioskin palvelutaso ei ole riittävä, jotta alueella pystyttäisiin pitämään yllä kannattavaa liiketoimintaa. Murskan alueen palvelurakennetta pitää muuttaa ja monipuolistaa nykyisestään, jotta se houkuttelisi alueelle paremmin valtatie 10:llä liikkuvaa asiakasvirtaa ja muita palvelujen käyttäjiä.

Yhteistyökumppani osoittanut kiinnostusta

Käkönen kertoo, että kuntaan on ollut yhteydessä yhteistyökumppani, joka on kiinnostunut kioskin pitämisestä Murskan alueella. Esillä on ollut yhteistyöhanke, jossa Murskan alueen palvelutasoa parannettaisiin ja toimintoja kehitettäisiin nykyistä monipuolisemmiksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Murskan uimapaikan kioskirakennus ja koko alue kaipaavat ehostusta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Murskan uimapaikan kioskirakennus ja koko alue kaipaavat ehostusta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kunnan kustannukset hankkeessa olisivat alustavan arvion mukaan 20 000–25 000 euroa. Kustannukset muodostuisivat kioskirakennuksen muutostöistä ja ulkoterassin laajentamisesta sekä aluerakentamiseen, raivaamiseen ja kunnostamiseen liittyvistä töistä. Käkösen mukaan koko alue on ehostamisen tarpeessa, ja esimerkiksi puita ja pusikkoja tulisi siistiä.

– Emme ole vielä tehneet sopimusta mahdollisen kioskinpitäjän kanssa. Selvitämme ensin, onko kunnalla tahtotilaa ryhtyä kehittämään Murskan aluetta eikä kehittämistöiden aloittaminen ole myöskään sidottu siihen, pääsemmekö sopimukseen kioskiyrittäjän kanssa, Käkönen kertoo.

Työt voisivat alkaa kesällä

Ypäjän vuoden 2020 talousarvion laadintaohjeina oli, että investointiohjelmaan voidaan esittää vain kunnan elinvoimaa lisääviä hankkeita, joiden kustannukset voidaan kattaa tulevina vuosina investoinneista saatavilla tuloilla.

Käkönen toteaa, että Murskan alueen kehittämistoimenpiteet ovat juuri osaltaan Ypäjän kunnan elinvoimaa lisääviä, joten on perusteltua käynnistää hanke jo kuluvan vuoden aikana.

– Kehittämistyöt voisivat alkaa tulevana kesänä, mutta toisaalta koronatilanteesta riippuu, milloin kioskia voitaisiin pitää auki, Käkönen arvioi. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic