Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjä etsii erikoiskirjastovirkailijaa – Täyttölupa myös perhepäivähoitajan palkkaamiseksi

Kunta aikoo palkata myös perhepäivähoitajan.
Ypäjän kirjastoon etsitään erikoiskirjastovirkailijaa. Kuva: Tapio Tuomela
Ypäjän kirjastoon etsitään erikoiskirjastovirkailijaa. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjän kunnassa on tällä hetkellä työssä yksi määräaikainen kirjastovirkailija. Palvelussuhteen päättyessä marraskuun lopussa kunnassa on kuitenkin edelleen tarvetta kirjastovirkailijalle kirjastopalveluiden järjestämiseksi.

Ypäjän kunnanhallitus hyväksyi viime kokouksessaan sivistyslautakunnan päätösehdotuksen ja myönsi täyttöluvan erikoiskirjastovirkailijan palkkaamiseksi toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1. joulukuuta alkaen.

Erikoiskirjastovirkailijan palkkahinnoitteluun kuuluvina tehtävinä ovat kirjastoammatilliset tehtävät ja tehtäviin voi kuulua työnjohtotehtäviä. Tavallista laajemmat virkailijan valtuudet ovat perusteltuja tässä tilanteessa, koska kunnassa ei ole varsinaista kirjastojohtajaa, vaan kirjaston johtaminen on väliaikaisesti lisätty rehtori/sivistysjohtajan työtehtäviin.

– Erikoiskirjastovirkailijan tehtävä mahdollistaa laajemmat vastuut kuin kirjastovirkailijan. Erikoiskirjastovirkailija voi tehdä esimerkiksi kirjojen poistoja ja hoitaa kokoelmia, Ypäjän kunnanjohtaja Riikka Riihimäki kertoo.

Kunnanhallitus hyväksyi sivistyslautakunnan päätösehdotuksen ja myönsi myös täyttöluvan myös perhepäivähoitajan palkkaamiseksi ensi vuoden alusta alkaen.

Ypäjän kunnassa työskentelee tällä hetkellä vakituisessa työsuhteessa kuusi perhepäivähoitajaa kotona sekä yksi perhepäivähoitaja toimii päiväkodilla varayksikössä.

Perhepäivähoidon osuus varhaiskasvatuksesta on viime vuosina vähentynyt kunnassa. Perhepäivähoito on kuitenkin sivistyslautakunnan mukaan edelleen erittäin toivottu, kunnalle edullinen sekä varhaislapsuutta tukeva hoitomuoto. Tällä hetkellä perhepäivähoidon vähentynyt osuus luo paljon painetta päiväkodille.

Yksi perhepäivähoitajista jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Ypäjän kunnan varhaiskasvatuksessa todettiin olevan selkeä tarve perhepäivähoitajille, joten sivistyslautakunta pyysi täyttölupaa perhepäivähoitajan palkkaamiseksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic