Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjä hakee rehtori-sivistysjohtajaa – Yhtenäiskoulun toimintakulttuuri herätti huolta

Ypäjän kunnanhallitus päätti täyttää rehtori-sivistysjohtajan viran 1.8.2020 alkaen toistaiseksi.
Ypäjän rehtori-sivistysjohtajana aikaisemmin toiminut Heikki Vainio on lupautunut hoitamaan virkaa määräaikaisena 7.4.–31.7.2020. Arkistokuva. Kuva: Ami Laaksonen
Ypäjän rehtori-sivistysjohtajana aikaisemmin toiminut Heikki Vainio on lupautunut hoitamaan virkaa määräaikaisena 7.4.–31.7.2020. Arkistokuva. Kuva: Ami Laaksonen

Ypäjän kunta ryhtyy etsimään uutta rehtori-sivistysjohtajaa. Kunnanhallitus päätti täyttää rehtori-sivistysjohtajan viran 1.8.2020 alkaen toistaiseksi ja siirtää viran täyttämisen valmisteluvastuun sivistyslautakunnalle, kunnes kunnanhallitus tekee valittavasta henkilöstä päätöksen. Uuden viranhaltijan haku on tarkoitus käynnistää välittömästi.

Rehtori-sivistysjohtaja Juha Kraapo on irtisanoutunut virastaan 7.4.2020 alkaen. Virkaa aikaisemmin hoitanut Heikki Vainio on lupautunut hoitamaan virkaa määräaikaisena 7.4.–31.7.2020. Vainio jäi virasta eläkkeelle hieman yli vuosi sitten.

Kunnanhallituksen mukaan virka on tässä tilanteessa julistettava haettavaksi rehtori-sivistysjohtajan yhdistelmävirkana 1.8.2020 alkaen, koska mahdollisten uusien virkajärjestelyjen suunnittelu ja pohdinta sekä mahdolliset neuvottelut muiden yhteistyötahojen, eli naapurikuntien, kanssa vievät oman aikansa. Rehtori-sivistysjohtajan virkaan on yhdistettynä yhtenäiskoulun rehtorin tehtävän lisäksi sekä sivistysjohtajan että kirjastonjohtajan tehtävät. Sivistysjohtajan ja kirjastonjohtajan virat voisivat olla yhteisiä naapurikuntien kanssa tai Ypäjän kunta voi ostaa palvelun joltain naapurikunnalta tai muulta taholta.

OAJ:n Ypäjän paikallisyhdistys ry:n hallitus on toimittanut 19.3.2020 huolenilmauksensa Hevospitäjän yhtenäiskoulun toiminnasta. OAJ:n Ypäjän paikallisyhdistys ry:n hallitus toteaa haluavansa osoittaa huolensa oppilaiden oikeusturvan toteutumisesta ja opetushenkilöstön ja koulun muun henkilökunnan työssä jaksamisesta sekä työskentelyolosuhteiden haasteellisuudesta.

Oppilaiden oikeusturvan toteutumisesta oli kirjelmässä kannettu huolta muun muassa oppilaiden erityistuen ja tehostetun tuen tarpeen huomioimisesta. Kirjelmässä tuotiin julki myös huoli koulun toimintakulttuurista, kuten asioiden suunnittelemattomuudesta.

Kirjelmä oli viime viikon maanantaina sivistyslautakunnan käsiteltävänä. Lautakunnan jäsenet eivät kommentoineet kirjelmää, mutta rehtori-sivistysjohtajan virkaa nyt hoitava Heikki Vainio kertoo vahvistaneensa kirjelmässä olleet asiat.

– Totesin, että kirjelmässä puututtiin oikeisiin asioihin, Vainio sanoo. FL

Oikaisu 29.4. klo 15.12 OAJ:n Ypäjän paikallisyhdistys ry:n hallitus toteaa haluavansa osoittaa Hevospitäjän yhtenäiskoulun toiminnasta huolensa eikä Ypäjän kunnanhallitus. Kunnanhallitus ei ole ottanut kirjelmään kantaa.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic