Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjä hyväksyi seudullisen matkailusopimuksen

Kokonaiskustannukset jaetaan asukaslukujen mukaisessa suhteessa.
Mari Noromies-Wahl työskentelee matkailusihteerinä. Kuva: Petri Ojanen Kuvaaja: Petri Ojanen
Mari Noromies-Wahl työskentelee matkailusihteerinä. Kuva: Petri Ojanen Kuvaaja: Petri Ojanen

Ypäjän kunnanhallitus hyväksyi Ypäjän kunnan puolesta matkailun koordinaatio- ja neuvontapalveluiden järjestämistä koskevan sopimuksen.

Matkailuneuvonta siirtyi Forssan Seudun Kehittämiskeskus oy:ltä, nykyiseltä Forssan Yrityskehitys oy:ltä, Forssan kaupungin järjestettäväksi vuoden 2015 alusta. Matkailusihteeri Mari Noromies siirtyi yhtiöstä kaupungin palvelukseen. Forssan kaupunki ja seudun kunnat ovat vuodesta 2015 lähtien sopineet kaupungin järjestävän kuntien matkailuneuvonnan. Vuodeksi 2019 on laadittu matkailun koordinaatio- ja neuvontapalveluiden järjestämistä koskeva sopimus.

Etukäteen sovitut kaupungin ja kuntien kokonaiskustannukset ovat 80 000 euroa. Summa on ollut sama vuodesta 2015. Kokonaiskustannukset jaetaan kaupungin ja kuntien kesken kunkin vuodenvaihteen asukaslukujen mukaisessa suhteessa.

Jos matkailuneuvonnasta sopimusvuonna aiheutuneet todelliset kustannukset ovat sopijapuolten yhteisesti sopimien toimenpiteiden seurauksena etukäteen sovittua yhteiskorvausta suuremmat, osapuolet maksavat yli menevät kustannukset asukaslukujen suhteessa. Kaupunki hyvittää kunnille erotuksen, mikäli toteutuneet vuosikustannukset ovat ennalta sovittuja pienemmät. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic