Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjä ja Loimaa neuvottelevat vesihuoltoyhtiöstä – Yhteistyö jo nykyisellään kohtalaisen aktiivista

Ypäjän kunta ja Loimaan Vesi -liikelaitos ovat teettäneet selvityksen vesihuoltolaitosten yhteistyövaihtoehdoista.
Ypäjän kunta ryhtyy neuvottelemaan Loimaan kaupungin kanssa alueellisesta vesihuoltoyhtiöstä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ypäjän kunta ryhtyy neuvottelemaan Loimaan kaupungin kanssa alueellisesta vesihuoltoyhtiöstä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ypäjän kunta ryhtyy neuvottelemaan Loimaan kaupungin kanssa alueellisen vesihuoltoyhtiön perustamiseksi. Ypäjän kunnanhallitus hyväksyi teknisen lautakunnan päätösehdotuksen neuvottelujen ja tarkemman selvityksen käynnistämisestä.

Ypäjän kunta ja Loimaan Vesi -liikelaitos ovat teettäneet selvityksen vesihuoltolaitosten yhteistyövaihtoehdoista. Laitosten yhteistyö on jo nykyisellään kohtalaisen aktiivista.

Ypäjältä johdetaan kaikki jätevedet käsiteltäväksi Loimaalle, vesijohtoverkostot on yhdistetty yhdysvesijohdolla ja Ypäjä ostaa vettä Loimaan verkostosta. Pumppaamoiden kaukovalvontajärjestelmä on osittain integroitu. Ypäjän kunnan vesihuoltolaitos tekee lisäksi yhteistyötä Jokioisten kunnan kanssa ostamalla vettä Jokioisten verkostosta.

Vesihuoltolaitoksen kulutus ja käyttömaksujen laskutuspalvelu ostetaan Loimijoen kuntapalvelulta ja Forssan vesihuoltoliikelaitokselta.

Laaditun selvityksen tarkoituksena oli esitellä Ypäjän ja Loimaan vesihuoltolaitosten nykytilanne yleisellä tasolla sekä tarjota päättäjille riittävät tiedot eri yhteistyövaihtoehdoista, toimintojen yhdistämisen vaikutuksista ja toteutuksen vaihtoehdoista.

Selvityksen yhteenvedossa esitettiin, että alueellisen vesihuoltoyhtiön perustamista voidaan pitää suositeltavana vaihtoehtona varmistamaan vesihuoltolaitosten resursseja ja osaamista ja sitä kautta palvelun laatua ja toimintavarmuutta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic