Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjä myi tontin Honkalan hevosalueelta – "Alue sopii sekä hevosharrastajalle että myös ammattimaiselle toiminnalle"

Myyty tontti on toinen Honkalan alueen kahdesta suurimmasta tontista, joille on mahdollisuus rakentaa asuinrakennuksen lisäksi hevostalli ja maneesi.

Ypäjän kunta on myynyt Honkalan hevosalueelta noin 2,7 hehtaarin tontin. Myyty tontti on toinen alueen kahdesta suurimmasta tontista, joille on mahdollisuus rakentaa asuinrakennuksen lisäksi hevostalli ja maneesi. Toinen suurimmista tonteista on vielä myynnissä.

– Ostaja ei ole ypäjäläinen vaan tulee muualta. On hyvä, että rakentaminen Honkalan alueella käynnistyy. Alue sopii sekä hevosharrastajalle että myös ammattimaiselle toiminnalle, kuten esimerkiksi ravitallin pidolle, Ypäjän kunnan tekninen johtaja Jouko Käkönen kertoo.

Honkalan hevosalueella on lisäksi kahdeksan muuta pienempää tonttia, joista yksi vajaan hehtaarin tontti on myyty aiemmin ja Honkalantien varteen on jo valmistunut asuinrakennus. Käkösen mukaan alue on herättänyt aiemmin muutenkin kiinnostusta ja varauksiakin on tehty, mutta ne ovat sittemmin rauenneet.

Honkalan hevosalueen asemakaava vahvistettiin Ypäjällä vuonna 2015, ja alueen koko on noin 90 hehtaaria. Honkalan alueen tonttien myyntihinta on 1,5 euroa neliöltä.

Alue sijaitsee kunnan keskustan välittömässä läheisyydessä keskustasta Ypäjänkylän suuntaan. Alueen yhtenä tavoitteena on hevostoimintojen ja asumisen yhdistäminen, ja sieltä on tehty ratsain tai kärryillä kuljettavat hevosreitit kohti Hevosopiston hevosurheilualueita. Kunta on myös rakentanut alueelle teitä ja kunnallistekniikan.

– Kaava mahdollistaa myös muun muassa hevosten harjoitusradan rakentamisen, mikäli sille ilmenee tarvetta, Käkönen sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic