Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjä teki 8 miljoonan diilin hykyn kanssa – kokonaissumma pysyi vakaana viime vuoteen verrattuna

Kunnanhallitus hyväksyi terveyden- ja sosiaalihuollon palveluita koskevan sopimuksen. Sopimuksen kokonaisarvo pysyi lähes ennallaan.
Ypäjäläisiä hoidetaan tänä vuonna noin kahdeksalla miljoonalla eurolla. Kuva: Tuomela Tapio

Ypäjän kunnanhallituksella oli käsiteltävänä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän ja Ypäjän kunnan välinen sopimus, joka koski terveyden- ja sosiaalihuollon palveluita vuonna 2019.

Sopimuksen kokonaisarvo on Ypäjän kunnan osalta 7 9991 697 euroa. Nousua vuoteen 2018 verrattuna on noin 80 000 euroa.

Terveydenhuollossa Ypäjän maksuosuus on 4 062 697 euroa ja sosiaalipalveluissa 3 831 000. Terveydenhuollon euromääräinen sopimus on kiinteä mutta sosiaalipuolella kyseessä on ennakkolaskutus, joka voi muuttua tosiasiallisen käytön mukaan.

Ensihoidossa kuntamaksu on 98 000.

Ypäjä maksaa palvelut tasaerin kaksi kertaa kuukaudessa.

Sopimus sisältää sekä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän itse tuottamat että sen ulkopuolisilta palveluntuottajilta hankkimat palvelut: perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, mielenterveystyön ja päihdehuollon palvelut sekä sosiaalihuollon tuottamat palvelut.

Palvelusopimukseen ei sisälly toisen asteen oppilashuollon palvelujen tuottaminen, koska siitä on laadittu toistaiseksi voimassa olevat erillissopimukset Forssan, Tammelan ja Ypäjän kanssa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

7.4.2020

Uusimmat