Lounais-Häme Ypäjä

Ypäjä villiintyy viikonvaihteessa Ypäjän yöhön ja Pertun päivään

Luvassa on muun muassa saunarallia, yhteislaulua, kuplapalloturnausta, tanssia, kirppistä ja pomppulinnaa.
Saunaralli starttaa Ypäjällä sunnuntaina kello 13. Kuvan saunoja oli liikkeellä vuoden 2016 rallissa. Kuva: Tapio Tuomela
Saunaralli starttaa Ypäjällä sunnuntaina kello 13. Kuvan saunoja oli liikkeellä vuoden 2016 rallissa. Kuva: Tapio Tuomela

Kesä karistellaan kintereiltä Ypäjällä tulevana viikonloppuna. Tarjolla on ohjelmaa niin lapsille, lapsenmielisille kuin vakavahenkisemmillekin.

Ypäjän yön ja Pertun päivän tapahtumat käynnistyvät perjantaina kello 17, kun Katja Karisukin Kuutoskoni esiintyy lapsille kirjastossa. Illan aikana avataan myös nuorisotila Haavi uuteen syyskauteen.

Kesää muistellaan musiikki-illassa Ypäjän kirkossa kello 18 ja samaan aikaan alkavat jo perinteiset kuplapalloturnajaiset Paijan maatilamajoituksella.

Illalla tanssitaan tapahtuman avajaistanssit Hyrsynkulman lavalla, jossa artistina on Anneli Mattila. Artistiksi voi itse nousta yön aikana karaokessa Karrinpuomissa.

 

Hengästyttävää vauhtia riittää lauantaina sillä alkaen kello 11 kunnan keskustassa. Tarjolla on koirien match show´ta, peräkonttikirppistä, yllätysjuoksua, mäkiautokisaa, pomppulinnaa, kulttuurikarusellia, näyttely, kahvilaa ja torimyyntiä.

Juhla jatkuu kello 17 kunnanjohtaja Riikka Riihimäen tervehdyksellä torin lavalla, jonne nousee myös oman kylän hiihtotähti Salla Koskela Mikko Malinin haastateltavaksi.

Yötä kohden mennään torilavalla musiikin tahdissa, joista vastaavat Hooper Santos, Eija Kantola & Omega, KEX ja Neel. Lavalla nähdään myös tanssiesitykset Frehiltä ja Mixediltä.

 

Sunnuntai starttaa Pertun messulla kirkossa kello 10. Väki siirtyy klo 12:ksi kahvittelemaan ja kuuntelemaan Maurits Hietamäen museoalueen esittelyä. Sen jälkeen uusittua musiikkiteatteria esitellään yleisölle ja julistetaan Perttu ja Kerttu -valinnat.

Yhteislaulutilaisuus Kalervon ja kumppaneiden johdolla alkaa kello 15 musiikkiteatterin alueella.

Iltapäivän ajan kello 13–18 eri puolilla Ypäjää rallaa myös saunaralli. Tutustuttavana on seitsemän kohdetta ympäri Ypäjää, ja Kotiseutumuseon savusaunaa lukuun ottamatta jokaisessa kohteessa pääsee myös löylyihin.

Saunarallin rastikortteja jaetaan Pertun Päivillä ja Ypäjän Yössä sekä eri toimipisteissä ympäri Ypäjää. Lisäksi rastikortteja jaetaan rastipisteillä tapahtumapäivänä. Kohteet merkitään tienvarsikyltein.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

7.4.2020

Uusimmat